Alimente esenţiale în procesul de slăbire: oferă saţietate prin aportul de proteine

Alimente esenţiale în procesul de slăbire: oferă saţietate prin aportul de proteine

Alimente care ajută procesul de slăbire

Nutriţionistul Georgia Head recomandă câteva alimente sănătoase, bogate în proteine, explicând rolul acestui element în procesul de slăbire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dincolo de discuţia despre cât de sănătoase sau nu sunt batoanele proteice, întotdeauna a existat dezbaterea privind rolul acestui element în procesul de pierdere în greutate. 

Specialiştii susţin că proteina este un macronutrient esenţial, însă sursa acesteia trebuie să fie una cât mai naturală. Proteina este utilizată pentru a ajuta la construirea şi repararea ţesuturilor, cum ar fi muşchiul, cartilajul şi pielea. Este, de asemenea, utilizată în producţia de hormoni, enzime şi alte substanţe chimice corporale ce ajută corpul să-şi obţină echilibrul.

Nutriţionistul Georgia Head recomandă câteva alimente sănătoase, bogate în proteine:


Carnea de pui

Carnea de pui conţine aproximativ 31 de g proteine la 100 de g, ceea ce o face o alegere bună pentru cei care preferă carnea în diete.

Somon

Aproximativ 20 de g de proteine se găsesc în 100 de g de somon. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3, prietenoşi cu creierul.

Tofu

Tofu este un ingredient extrem de versatil care conţine 8 g proteine la 100 de g produs, ceea ce îl face o sursă excelentă de proteine pentru vegani, vegetarieni sau pentru oricine doreşte să-şi reducă aportul de carne. De asemenea, este bogat în fibre, calciu şi fier.

Quinoa

Fără gluten şi bogat în proteine, quinoa este o important sursă de vitamine B, fier, potasiu şi vitamina E, ceea ce îl face un super-aliment.

Fasole roşie

Nu numai că are un conţinut de 24 de g proteine la 100 de g de boabe, ci este şi o bună sursă de fier, zinc, potasiu, folat şi vitamine B6 şi vitamina K.

Ouă

Oul este o sursă fantastică de proteine sănătoase, conţine vitamine şi minerale esenţiale, inclusiv vitamina B, D şi colină. Se recomandă a fi consumat fiert în timpul dietei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: