6 motive pentru care timpul petrecut cu familia este mai important decât crezi

6 motive pentru care timpul petrecut cu familia este mai important decât crezi

Toţi membrii familiei au de câştigat de pe urma timpului petrecut împreună

Studiile arată că timpul cu familia are beneficii profunde asupra calităţii vieţii tale. De ce este atât de important să stăm cu cei dragi? Pe lângă prelungirea vieţii, există şi alte beneficii ale timpului petrecut în familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase ani de cercetări demarate de oamenii de ştiinţă ai Universităţii din California dovedeşc că singurătatea prevesteşte moartea. Studiul a 1600 de participanţi vârstnici a scos la iveală că dintre seniorii care au murit, 14% erau vizitaţi regulat, în timp ce 23% nu aveau rude sau prieteni care să aibă grijă de ei. 
 
În general, persoanele în vârstă tind mai mult decât cele tinere să pună accent pe relaţii. Totodată, acestea sunt mai tolerante la greşelile membrilor familiei deoarece nu le place să fie singuri.
 
Prin urmare, pe lângă faptul dovedit ştiinţific că timpul petrecut cu familia are avantajul de a-ţi prelungi viaţa, iată şi alte beneficii incontestabile pe care le pot avea activităţile în familie asupra ta şi a celor dragi:
 

1. Întăreşte încrederea în sine 

 
În primul rând, copiii care petrec timp de calitate cu cei dragi lor au o încredere sporită în propria persoană. Sunt mai sociabili deoarece simt că părinţii lor îi preţuiesc. De asemenea, copiilor încrezători în ei le este mai uşor să construiască relaţii.
 

2. Creează legături

 
Timpul petrecut cu familia întăreşte legăturile familiale. De asemenea, familiile care se bucură de activităţi de grup vor dezvolta relaţii puternice şi vor face faţă cu uşurinţă situaţiilor stresante. În aceste vremuri în care timpul este limitat, este un lux pentru părinţi să petreacă timp cu copiii lor. Să-ţi faci timp pentru familie îţi va permite să-ţi înveţi copiii principii de viaţă valoroase precum bunătatea şi corectitudinea.
 

3. Nutreşte comportamente pozitive

 
Copiii vor începe să dezvolte comortamente pozitive pentru că cei dragi îi influenţează. Un studiu din 2012 arată că cei mici care mănâncă mese regulate cu familiile lor se descurcă mai bine la şcoală. Mai mult decât atât, adolescenţii care au petrecut mai mult timp cu părinţii lor nu au avut tendinţa de a face abuz de alcool.

 

4. Creează amintiri

 
Un alt motiv pentru a acorda mai mult timp vieţii familiale sunt amintirile pe care le creaţi împreună. Copiii împărtăşesc mai multe detalii despre viaţa lor în aceste situaţii decât atunci când îi întrebi pur şi simplu „Cum a fost azi la şcoală?“
 

5. Un stil de viaţă sănătos

 
Stilul de viaţă va deveni mai sănătos decât înainte. Membrii familiei îţi vor aminti să ai parte de mese regulate şi nutritive.
 

6. Eliberarea stresului

 
În cele din urmă, discuţiile cu cei dragi te vor ajuta în reducerea stresului. Atunci când vorbiţi despre îngrijorările voastre, vă eliberaţi şi lucrurile devin mai uşoare.
 
Sursa: Spasique

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: