Primul muzeu al vaginului va fi deschis la Londra în noiembrie

Primul muzeu al vaginului va fi deschis la Londra în noiembrie

Primul muzeu al vaginului, foto vaginamuseum.co.uk

Primul muzeu din lume dedicat vaginului se pregăteşte de deschidere în Londra, pe 16 noiembrie, după o campanie de strângere de fonduri care a adus organizatorilor aproximativ 50,000 de lire sterline, relatează BBC News.

Florence Schechter, fondatoarea muzeului, l-a descris drept primul muzeu dedicat în întregime vaginului, care încearcă să educe şi să crească gradul de conştientizare faţă de problemele de sănătatea ale vaginului, precum şi să lupte împotriva diferitelor stigme sociale. 

Muzeul va fi gazda mai multor tipuri de activităţi, de la expoziţii de artă la piese de teatru şi serii de stand-up comedy, toate dedicate vaginului. 

Decizia lui Schechter de a înfiinţa un astfel de muzeu a venit după ce, în 2017, a descoperit că un muzeu din Islanda, dedicat penisului, nu avea un echivalent pentru vagin. „Scopul muzeului este eradicarea stigmei care înconjoară corpului şi anatomia feminină pentru toată lumea, indiferent de rasă, sex sau gen”, a explicat aceasta.

Schechter a mai declarat că muzeul se va implică şi în programe în colaborare cu diferite asociaţii de părinţi şi cu şcoli, observând este important că cei mici să se simtă confortabili de la vârste fragede în discuţiile despre propriul corp.

„Atunci când sunt ruşinaţi de propriul corp devine foarte greu să vorbească despre diferite lucruri”, a spus fondatoarea muzeului. „E vorba de un efort de ridicare a stigmei care înconjoară această parte a trupului, fiind ceva ce trebuie sărbătorit. Muzeul acesta e doar o modalitate de a răspândi mesajul conform căruia vaginul nu este ceva ruşinos sau ofensator.”

Muzeul a început deja o colaborare cu Colegiul Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor pentru ridicarea gradului de conştientizarea a mai multor tabuuri care există atunci când vine vorba de sănătatea femeilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: