Limbajul trupului îi trădează. Cum să „citeşti“ un bărbat

Limbajul trupului îi trădează. Cum să „citeşti“ un bărbat

FOTO Shutterstock

Prin gesturile pe care le facem transmitem nenumărate informaţii despre ceea ce simţim în legătură cu o persoană. Fără să scoată un singur cuvânt, bărbaţii, îndrăzneţi sau mai timizi, pot oferi indicii preţioase despre impresia pe care le-o face o reprezentantă a sexului frumos.

Tonya Reiman, autoare a cărţii „The Power of Body Language/Puterea limbajului trupului“ a identificat şi decodificat în paginile volumului său mai multe semne prin care bărbaţii îşi trădează interesul faţă de o femeie.

Îşi umezeşte des buzele

Dacă în cazul femeilor, umezirea repetată a buzelor este interpretată ca o invitaţie cu tentă sexuală, în cazul domnilor denotă anticiparea unor momente plăcute în viitorul apropiat. Specialista în limbajul trupului compară acest comportament cu cel al unui animal de pradă care a identificat o potenţială victimă.

Se mişcă de pe un picior pe altul când îţi vorbeşte

În acest caz există două variante. Astfel, dacă se leagănă înainte şi înapoi în timp ce stă în faţa ta, acesta ar putea fi un indiciu legat de faptul că este un bărbat puternic influenţat de mama sa. Dar dacă în timpul acestui balans aproape se ridică pe vârfuri, mesajul se transformă în altul: este fericit că te-a întâlnit.

Îţi atinge părul

Este preocupat să-ţi îndepărteze câte o suviţă de păr rebelă de pe faţă, îţi dă părul la o parte de pe umeri sau se concentrează să îndepărteze o scamă imaginară de pe mâneca bluzei pe care o porţi? Ei bine, toate acestea nu sunt decât scuze pe care le găseşte pentru a verifica dacă eşti interesată de el şi cât de dispusă ai fi să accepţi mai mult decât o atingere nevinovată. Totuşi, dacă se încruntă în timp ce-ţi aranjează părul, ar putea fi o persoană obsedată de control, mereu aflată în căutarea perfecţiunii.

Îşi ridică brusc o sprânceană

O sprânceană ridicată poate însemna, în funcţie de context, surpriză, scepticism sau bucuria de revedea pe cineva, dar şi un semn că este atras de persoana aflată în faţa sa. Experţii în limbajului trupului sunt de părere că această ridicare rapidă a sprâncenei, însoţită şi de un zâmbet abia schiţat, este felul în care un bărbat se trădează atunci când se simte atras de o femeie.

Se foieşte în scaun

O femeie care vede că bărbatul din faţa ei nu are stare şi se tot foieşte în scaun crede, mai degrabă, că acesta are nevoie să meargă la toaletă sau că îl plicitiseşte îngrozitor. Dar ar putea fi vorba şi despre faptul că se simte stânjenit de un început de erecţie, pe care încearcă să o ascundă sau să o potolească.

Îşi trece degetele prin păr

Ritualul de împerechere la păsări presupune un întreg spectacol pe care masculul îl pune în scenă pentru a impresiona o potenţială parteneră, iar penajul joacă un rol esenţial în acest proces. Cam acelaşi lucru se petrece şi atunci când un bărbat îşi tot aranjează freza şi zâmbeşte privind în ochii unei femei pe care o place. 

     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările