Cât de eficiente sunt pastilele, exerciţiile, aparatele sau operaţiile care promit mărirea penisului

Cât de eficiente sunt pastilele, exerciţiile, aparatele sau operaţiile care promit mărirea penisului

Profesor doctor Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog şi preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, a explicat pentru adevarul.ro că în ghidul de practică medicală, referitor la chirurgia penisului nu există nişte metode chirurgicale, metode medicamentoase sau electrofiziologice validate. FOTO really.uktv.co.uk

În ultimii ani, nenumărate reclame la tratamente sau metode de mărire a penisului invadează poşta electronică a bărbaţilor, iar produsele naturiste par de departe cea mai simplă variantă pentru a corecta un aspect în privinţa căruia mulţi reprezentanţi ai sexului puternic sunt de părere că Mama Natură ar fi putut să fie mai generoasă. Întrebarea este în ce măsură dau rezultate aceste metode?

”Avem plăcerea să vă prezentăm noile pastile pentru mărirea penisului, Promen Plus. Aceste pastile reprezintă suplimente alimentare cu o compoziţie formată din ingrediente naturale, selecţionate cu atenţie, a căror alegere s-a făcut pe baza unor studii şi teste desfăşurate într-un anumit orizont de timp. Testele în cauză s-au desfăşurat cu scopul de a se găsi metode pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale şi mărirea plăcerii, precum şi pentru noi căi care să ducă la creşterea naturală a penisului”, se arată în prezentarea unui astfel de produs de mărire a penisului, comercializat şi de farmacii naturiste sau în magazine online din România. 

Preţul unui flacon cu 60 de capsule este de aproximativ 184 lei, iar printre rezultatele observate în urma administrării se menţionează că „penisul se îngroaşă şi se alungeşte, adică, într-un cuvânt, se măreşte”, descriere similară cu mecanismul normal al erecţiei.

Totuşi, printre ingredientele produsului, prezentat ca un ”amestec precis de plante, o combinaţie puternică şi eficace, care stimulează garantat activitatea sexuală, menţine erecţia şi măreşte plăcerea sexuală”, nu se regăseşte niciunul care măreşte penisul. Printre acestea se numără bioperine, damiana, tribulus terrestris, semen cuscutae, ginkgo biloba, saw palmetto sau fructus crataegi care, aşa cum se arată şi pe site-ul farmaciei naturiste unde se comercializează produsul, şi-au dovedit eficienţa în tratarea disfuncţiilor sexuale, mărirea libidoului, sunt destinate măririi cantităţii de spermă ejaculate, au efecte afrodiziace, sunt stimulente sexuale, facilitează absorbţia ingredientelor, întăresc sistemul nervos, relaxează şi dilată arterele, dar nu măresc penisul. 

 

O altă metodă cu ajutorul căreia bărbaţii pot obţine „rezultate rapide şi permanente”, după cum se prezintă pe site-ul marirea-penisului.livrare-rapida.ro, se referă la „câteva tehnici şi exerciţii simple”. 

„Aplicând aceste tehnici doar câteva minute pe zi vei vedea rezultate rapide şi permanente. Aceste metode pentru a dobândi o dimensiune mai mare a penisului sunt 100% naturale. Nu ai nevoie de pastile, aparate care provoacă durere şi sunt costisitoare. Aceste tehnici ce au dovedit că pot mări organul sexual masculin cu 2-3 cm până la 7-8 cm sunt în continuă cercetare, dezvoltare şi îmbunătăţire. Majoritatea bărbaţilor pot observa rezultatele încă din primele 2-3 săptămâni.  Chiar şi medicii au început să recomande aceste tehnici dovedite a fi 100% sigure, eficiente şi naturale. (…) Toate exerciţiile sunt simple de parcurs şi nu prezintă durere, ba chiar sunt placute. Aceste metode sunt urmate folosind doar mâinile tale, în confortul casei tale. Fără pilule/medicamente, greutăţi sau pompe”, se arată pe site-ul amintit.

De asemenea, se precizează că „metoda este verificată şi garantată de peste 2000 de ani, fiind aplicată pe scară largă în ţările africane, unde bărbaţii sunt cunoscuţi pentru dimensiunile penisului”.

Iată doar două exemple care promit mărirea penisului, dar există multe altele, printre care pompele de vacuum sau diverse tehnici de stretching (întindere –n.r.), care implică folosirea unor aparate de întindere sau pentru extensie. Nu în ultimul rând, există opţiunea unei operaţii de mărire a penisului.

 

Profesor doctor Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog şi preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, a explicat pentru adevarul.ro că în ghidul de practică medicală, referitor la chirurgia penisului nu există nişte metode chirurgicale, metode medicamentoase sau electrofiziologice validate. Nu există studii. Că se pot face diverse lucruri şi că există oameni care au probleme de imagine, care cred nu ştiu ce sau nu ştiu cum, este problema lor. Ca şi operaţia de schimbare de sex, se face pe propria răspundere, punctează acesta. 

În ceea ce priveşte metoda vacuumului, care doar provoacă erecţia, profesorul Calomfirescu spune că este recomandată doar pentru obţinerea erecţiei în cazul anumitor categorii de bolnavi. „Vorbesc despre bolnavi care nu pot lua Viagra, care nu-şi pot face injecţii în penis, aşa că li se recomandă, într-o ţară normală, cu protocoale normale, dispozitive cu vacuum. Dar nicăieri nu spune, în nicio carte, că dispozitivul cu vacuum are alte calităţi. Iar în cazul trasului de penis, eu nu cunosc studii în acest sens. Eu fiind medic trebuie să mă refer la ceea ce conferă soliditate unui argument: statistică, studiu etc”, adaugă medicul urolog.

Acesta mai spune că nu se confruntă cu bărbaţi interesaţi de mărirea pensiului, pentru că „se duc, probabil, către alte mijloace de informare”.

Vorbind despre această dorinţă a unor bărbaţi nemulţumiţi de dimensiunea penisului, medicul Calomfirescu spune că „trebuie evaluată psihologic”, fiind vorba despre o posibilă tulburare de imagine. „Sunt bărbaţi care suferă fel de fel de operaţii la nivel de penis, de pelvis, care le scurtează penisul. Din păcate, nici aceştia, bolnavi adevăraţi, cu nevoi adevărate, nu pot fi ajutaţi. Vorbesc despre cazuri punctuale, nu vorbesc despre statistici. Fiecare face ce vrea cu pielea lui, până la urmă. Din păcate, mulţi pierd când aleg asta, punctează medicul urolog. 

La rândul lor, specialiştii clinicii Mayo din SUA, precizează pe site-ul institutului că „există prea puţine argumente ştiinţifice care să ateste că mărirea penisului este posibilă prin metode nechirurgicale. Şi nicio organizaţie medicală de încredere nu susţine operaţiile de mărire a penisului din considerente exclusiv cosmetice. Cele mai multe dintre tehnicile cărora li se face reclamă sunt ineficiente şi unele dintre ele pot afecta penisul. Gândiţi-vă de două ori înainte de a încerca oricare dintre aceste metode.”

Specialiştii clinicii Mayo au explicat care este adevărul pentru fiecare astfel de metodă în parte:

Pastile şi loţiuni

Acestea conţin de obicei vitamine, minerale, plante medicinale sau hormoni despre care producătorii susţin că pot mări penisul. Niciunul dintre aceste produse nu s-a dovedit că funcţionează, iar unele pot fi dăunătoare.

Pompe de vacuum

Pentru că aceste pompe aduc sângele în penis, ceea ce-l face să se umfle, sunt folosite uneori în tratarea disfuncţiilor erectile. De aceea, o pompă de vacuum poate face un penis să arate mai mare, dar numai temporar. Utilizarea repetată a unei astfel de pompe pentru o perioadă prea mare de timp poate duce la deteriorarea ţesuturilor elastice din penis, ceea ce poate avea drept rezultat erecţii mai puţin ferme.

Exerciţii

Cunoscute şi sub denumirea „ jelqing”, aceste exerciţii se bazează pe folosirea mâinilor pentru a trimite sângele de la baza spre vârful penisului. Nici în acest caz nu există însă dovezi ştiinţifice că această metodă ar fi eficientă, notează specialiştii clinicii Mayo.

Stretching (întindere)

Stretching (întinderea) implică ataşarea de penis a unor aparate de întindere sau pentru extensie. Câteva studii au indicat o creştere în lungime de 1-2 centimetri, cu ajutorul acestor aparate. Totuşi, precizează specialiştii, sunt necesare studii mai riguroase pentru a fi stabilită eficienţa metodei, dar mai ales cât de sigură este.

FOTO m.ebay.com

Operaţia de mărire a penisului 

Studiile citate de specialiştii clinicii Mayo au indicat că, în cele mai multe cazuri, bărbaţii care au apelat la intervenţii chirurgicale pentru a obţine mărirea penisului, nu au fost satisfăcuţi de rezultate. În cel mai bun caz, intervenţia a adăugat un centimetru penisului aflat în stare flască. Scenariul negativ este cel în care operaţia poate avea complicaţii de tipul infecţiilor, cicatricelor, amorţeală (pierderea capacităţii de simţi anumite senzaţii) sau afectarea funcţiei erectile.

Specialiştii Mayo atrag atenţia că aceste operaţii de mărire a penisului sunt rezervate acelor bărbaţi care s-au născut cu anumite defecte ale penisului sau care au suferit anumite accidente în zona genitală, nefiind recomandate în scopuri exclusiv cosmetice. „Deşi anumiţi chirurgi ar putea să ofere anumite tehnici de mărire a penisului, acestea sunt controversate, nu sunt considerate necesare şi au un potenţial riscant. Acest tip de intervenţii chirurgicale ar trebui considerate experimentale. Nu există suficiente studii realizate pe cazuri de operaţii de mărire a penisului care să ofere o imagine corectă a riscurilor şi beneficiilor implicate.”

Una dintre cele mai folosite tehnici chirurgicale pentru lungirea penisului presupune tăierea ligamentelor suspensoare care ataşează penisul de osul pubian şi prelevarea de piele de pe abdomen şi mutarea ei pe capul penisului. Atunci când ligamentul este tăiat, penisul pare mai mare pentru că o parte mai mare din el atârnă. Dar, tăierea ligamentului suspensor poate face ca un penis în erecţie să nu mai fie la fel de stabil.

FOTO mayoclinic.org

O altă procedură chirurgicală prin care se îngroaşă penisul presupune prelevarea de grăsime dintr-o parte a corpului şi injectarea acesteia în capul penisului. Rezultatele sunt adesea dezamăgitoare, se arată în indicaţiile oferite de specialiştii clincii Mayo, pentru că mare parte din acestă grăsime injectată este reabsorbită de corp.

Deşi poate să pară oarecum amuzant, specialiştii clinicii americane le recomandă bărbaţilor supraponderali să scape de burtă, pentru că o burtă proeminentă face penisul să pară mai mic decât este. În plus, o condiţie fizică mai bună nu numai că îi face să fie mai atrăgători şi să-şi recapete încrederea în propria persoană, ci contribuie şi la rezistenţă mai mare în timpul sexului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările