9 beneficii ale masturbării la femei: de ce este considerată un mod de îngrijire personală şi de câte ori pe săptămână este recomandată

9 beneficii ale masturbării la femei: de ce este considerată un mod de îngrijire personală şi de câte ori pe săptămână este recomandată

Sexologul Kelley Johnson recomandă femeilor să se masturbeze de cel puţin de 2 ori pe săptămână, oferind o serie de motive care confirmă că masturbarea este benefică. FOTO pamper.my

Deşi este un subiect tabu, mai ales pentru femei, masturbarea este recomandată de sexologi ca un mod de îngrijire. Printre altele, practica aceasta calmează durerile menstruale, echilibrează emoţiile şi le învaţă pe femei să-şi descopere dorinţele sexuale.

Unul din 5 bărbaţi se masturbează de cel puţin 4 ori pe săptămână. Însă doar 5% dintre femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani fac acelaşi lucru, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Indiana, SUA.

Mulţi oameni nu cunosc faptul că masturbarea oferă o mulţime de beneficii sănătăţii. "Chiar şi pentru femeile care au o relaţie, acesta poate fi un mod foarte sănătos de auto-îngrijire", spune Kelley Johnson, sexolog din Carolina de Nord. Specialistul recomandă femeilor să facă acest lucru de cel puţin de 2 ori pe săptămână, oferind o serie de motive care confirmă că masturbarea este benefică:

Întăreşte musculatura pelvină

Prin această practică, menţineţi în formă zona pelvină, care, odată cu vâsta, îşi pierde tonusul. Masturbarea păstrează, de asemenea, funcţiile orgasmului.

Te ajută să te calmezi

Prin plăcerea oferită de masturbare se produc endorfine care contribuie în mod pozitiv la stimularea stării de spirit. De asemenea, se reduc stresul, tensiunea si sentimentul de depresie, spune Johnson. În plus, orgasmul te ajută să dormi mai bine.

Poate ajuta la ameliorarea durerii

Hormonul fericirii sau oxitocina, care se produce în timpul masturbării, poate anula durerile de cap, cele produse de artrita reumatoidă şi de crampele menstruale. "Un orgasm bun poate avea într-adevăr un impact pozitiv asupra durerii în sine", spune Johnson.

Susţine sănătatea cardiovasculară şi scade riscul diabetului zaharat de tip 2

Numeroase studii au arătat că persoanele care au mai multe orgasme dezvoltă o rezistenţă mărită la boli coronariene. Mai mult decât atât, masturbarea ajută la prevenirea infecţiilor de col uterin şi cele urinare, conform celor precizate de specialist pentru publicaţia womenshealthmag.com.

Vei descoperi cele mai profunde fantezii sexuale

Atunci când suntem singuri, mintea este liberă să rătăcească şi să îşi satisfacă orice poftă. "Prin masturbare, stimulăm fantezia şi componenta mentală a sănătăţii sexuale, ceea ce este foarte important", spune Johnson". Această fantezie poate stârni interesul pentru scenarii sexuale care merită încercate în viitor, adaugă specialistul.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Adevărata frumuseţe a masturbării este că nu trebuie să impresionezi pe nimeni, aşa că te simţi liber şi te laşi în voia senzaţiilor altfel decât reuşeşti alături de un partener, ceea ce are un efect benefic asupra stării de spirit. 

Le ajută pe femei să descopere exact ce le place 

„La bărbaţi lucrurile sunt mai uşor de înţeles, dar femeile sunt mult mai complexe. Trebuie să descoperim ce ne place şi apoi să comunicăm exact ceea ce dorim partenerului nostru", spune Johnson. "Trebuie să ne permitem să ne descoperim ca persoană sexuală şi să aflăm ce avem nevoie pentru a ne putea bucura de sex ”, a adăugat aceasta.

Nu implică riscuri

Masturbarea este cel mai sigur mod de a face sex. "Nu puteţi rămâne însărcinată masturbându-vă. Dacă folosiţi doar jucăriile erotice personale, scăpaţi şi de riscul de a contacta boli cu transmitere sexuală. De asemenea, nu există teama că se poate rupe prezervativul”, spune sexologul.

Stimulează libidoul

Cu cât te masturbezi mai mult, cu atât îţi satisfaci mai bine pofta sexuală. "Avem într-adevăr nevoie de masturbare pentru a menţine dorinţa noastră sexuală. Dacă nu ne stimulăm în mod activ, sexul devine complet lipsit de importanţă", subliniază Johnson.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările