6 schimbări care au loc în corpul femeii când are orgasm: cât durează senzaţia de plăcere intensă

6 schimbări care au loc în corpul femeii când are orgasm: cât durează senzaţia de plăcere intensă

În timpul orgasmului, cortexul lateral orbitofrontal (regiunea din spatele ochiului stâng) se blochează, astfel că gândirea logică nu mai poate fi controlată. FOTO Arhiva

Sexul este o parte esenţială a unei relaţii de cuplu sănătoase, orgasmul reprezentând împlinirea actului sexual atât pentru bărbaţi, cât mai ales pentru femei, ţinând cont că în cazul lor este mai dificil să ajungă la punctul culminant. În timpul orgasmului, în corpul femeii au loc o serie de modificări rapide care îi oferă starea de euforie specifică.

Orgasmul feminin este un mister pentru bărbaţi, motiv pentru care medicul Beverly Whipple, profesor în cadrul Universităţii Rutgers, din SUA, a explicat pentru prevention.com care sunt şase dintre cele mai importante schimbări care au loc în corpul partenerelor atunci când acestea ating satisfacţia maximă în timpul actului sexual.

1. Pupilele se dilată în timpul orgasmului şi cu 50% mai mult, buzele se înroşesc, la fel şi pielea din zona sânilor, datorită fluxului sanguin intensificat. De asemenea, sânii îşi măresc volumul, la fel şi labiile, clitorisul, iar sfârcurile devin erecte.

2. Producţia naturală de dopamină este cea mai mare în timpul orgasmului, aceasta fiind cauza plăcerii intense resimţite de femeie în timpul orgasmului. Oxitocina, numită şi hormonul iubirii, secretată de hipotalamus, creează un sentiment intens de afecţiune faţă de partener în timpul actului sexual.

3. Producţia de endorfine, alături de alte substanţe produse în organism, creşte rezistenţa la durere cu 40% sau mai mult, de la caz la caz, în timp ce sensibilitatatea la atingeri rămâne neschimbată.

4. În timpul orgasmului, relaxarea amigdalei şi a hipocampului induce femeilor o stare asemănătoare cu cea de transă, necesară pentru atingerea orgasmului. În timpul orgasmului, cortexul lateral orbitofrontal (regiunea din spatele ochiului stâng) se blochează, astfel că gândirea logică nu mai poate fi controlată. 

5. Orgasmul produce contracţii ritmice la nivelul pereţilor vaginali, la fiecare opt zecimi de secundă, dar şi contracţii uterine greu sesizabile, contracţii la nivelul muşchilor pelvini şi anusului. Orgasmul poate să dureze aproximativ 15-20 de secunde.

6. Respiraţia este accelerată, ritmul cardiac şi presiunea sângelui se dublează în timpul orgasmului pentru a pompa sânge către organele genitale, iar temperatura corpului creşte. Pentru că tensiunea musculară şi dilataţia vaselor de sânge ating apogeul în timpul orgasmului, în acest moment pot să apară reflexe musculare necontrolate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările