Cum se prepară Scallion Pancakes, clătitele tradiţionale chinezeşti cu ceapă verde

Cum se prepară Scallion Pancakes, clătitele tradiţionale
chinezeşti cu ceapă verde

Clătite chinezeşti  FOTO chefdehome.com

Scallion pancakes sunt originare din China şi spre deosebire de american pancakes sunt făcute dintr-un aluat cu o consistenţă care permite să le întindem în foi subţiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 cană făină

  • ½ cană de apă

  • 4 fire ceapă verde

  • sare, după gust

  • ulei de susan, după gust 

Mod de preparare:

Combinaţi făina şi apa într-un bol şi amestecaţi împreună cu un mixer, adăugaţi puţină apă si framantati apoi cu mâna. Acoperiţi cu un prosop umed timp de 30 de minute. 

Împărţiţi în 4 şi întindeţi fiecare bucată. Ungeţi cu puţin ulei, presăraţi cu sare şi acoperiţi cu ceapă verde tocată.

Stângeţi aluatul şi aplatizaţi.

Într-o tigaie, încălziţi 1 lingură de ulei. Adăugaţi clatitele pe rand şi rumeniti pe fiecare parte.

Serviţi clătitele calde.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: