Cum se prepară celebra fritatta italiană cu dovlecei şi brânză

Cum se prepară celebra fritatta italiană cu dovlecei şi brânză

Îşi are originea în Italia şi este perfectă atât pentru gustări, cât şi pentru mesele principale. Fritatta poate fi făcută aproape din orice combinaţie de legume îţi doreşti, însă sezonul dovleceilor te poate inspira în alegerea ta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente fritatta:

·         5 ouă

·         ½ dovlecel feliat

·         ½ ceapă feliată

·         1 linguriţă usturoi tocat

·         1 lingură unt

·         ⅓ ceaşcă ceapă verde tocată

·         ⅓ ceaşcă pătrunjel tocat

·         ⅔ ceaşcă brânză feta mărunţită

·         sare de mare şi piper negru 

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170 C.

Într-o tigaie medie, topiţi untul. Adăugaţi jumătăţi de dovlecel, usturoi şi ceapă. Sotaţi 10 minute. Se lasă să se răcească.

Spargeţi ouălele. Se adaugă bătute peste dovlecelul şi amestecul de ceapă, împreună cu pătrunjelul şi brânza. Se condimentează cu sare şi piper. Compoziţia se pune în tavă sau în forme de brioşe.

Daţi la cuptor timp de 30 de minute.

Lăsaţi să se răcească şi serviţi.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: