Cinci ingrediente exotice recomandate pentru bucătăria ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutul de an vine nu doar noi planuri de viitor şi reînceperea activităţilor cotidiene, dar şi cu posibile alternative culinare, pe lângă produsele tradiţionale făcându-şi apariţia ingrediente care pot aduce un plus gust şi noutatea începutului.

Bucătăria tradiţională românească pune accentul pe un număr redus de ingrediente, de foarte  multe ori cei preocupaţi cu gătitul limitându-se doar la câteva elemente generale care dau gust preparatelor noastre.

În noul putem încerca să descoperim treptat şi alternative de ingrediente care ne pot mulţumi şi satisface gândurile gurmande.  

1.Sosul yuzu

Sosul yuzu este specific bucătăriei tradiţionale japoneze. Aroma sa este o combinaţie citrică regăsită undeva la intersecţia dintre lămâie şi grapefruit, fiind utilizat mai ales în prepararea peştelui proaspăt.

2.Galangalul

Galangalul are o formă asemănătoare cu cea a ghimbirului, însă aroma sa este răcoritoare, notele de bază fiind cele de tip citric. Gustul este puternic şi iute, iar utilizarea sa are loc aproape exclusiv când este proaspăt. Acesta poate fi feliat, tocat sau zdrobit pentru a răspândi aroma.

Originar din China, galangalul se poate găsi în magazinele alimentare asiatice, cu precădere cele vietnameze.

3.Togarashi

Cea mai cunoscută formă de togarashi este un amestec de praf de ardei iute, coajă de protocală, piper Sichuan, susan şi ghimbir. Există un amestec în care apare şi lămâie uscată. Utilizarea sa este preponderentă în mâncărurile care conţin carne de pui sau porc, dar şi în cazul legumelor, cum ar fi vinetele.

4.Za’atar

Za’atar este un condiment de origine orientală folosit mai ales în realizarea unui tip de pâine arăbească. Acest condiment reprezintă un melanj format în principal din susan căruia i se alătură oregano, maghiranul, sumacul, cimbrul şi busuiocul, ceea ce duce la un mixt unic.

5.Ras el hanout

Ras el hanout este un mix de condimente specific bucătăriilor nord africane. Acest ingredient conţine: cuişoare, coriandru, chimen, chimion şi piper negru. Cu toate acestea, există cazuri în care pe lângă amestecul menţionat anterior întâlnim şi ghimber, petale de trandafir, curcuma sau lavandă.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite