Ziua de astăzi a început la volanul unui model pe care l-ai putea acuza de dublă personalitate... şi aici chiar putem dubla ”dubla personalitate”. 

Despre Suzuki Across 2.5 PHEV

Am impresia că îi fac mai mult rău acestui Suzuki dacă încerc să privesc în altă parte şi să nu văd o Toyota RAV4 care a îmbrăcat alte haine. Aşa arată globalizarea astăzi, şi Toyota GT86 este un Subaru... şi aş putea vorbi vreo două zile despre astfel de exemple. Constructorii, prin astfel de întâmplări, încearcă să exploateze orice oportunitate de a aduce un cent în plus, în propriul buzunar. Şi nu cred că pot fi condamnaţi.

Ca maşină? Extrem de agreabilă. Surprinzător, o personalitate este cea pe care ţi-o imaginezi când vezi în numele modelului PHEV. Adică un model silenţios, care ştie să folosească kWh pentru a fi cât mai eficient. Dar mai are un mod la care, sincer, nu mă aşteptam... unul în care poţi ajunge la 100 km/h în 6 secunde!!!! După Yaris GR, niponii şi-au adus aminte de adrenalină. O maşină relativ grea cu cele 2.015 kg, dar în mod surprinzător nu prea le-am simţit dinamic.

S-a muncit la maşina asta... are trei motoare!!! Un patru cilindri în linie de 2.487 cmc, aspirat, care dezvoltă 185 CP şi 227 Nm la care mai adăugăm un motor electric de 182 CP şi 270 Nm şi unul de 54 CP şi 121 Nm. Şi pentru că este un plug-in, avem şi o baterie de 18,1 kWh. Constructorul comunică doar puterea combinată a sistemului hibrid – 306 CP. Şi chiar dacă maşina este echipată cu o cutie CVT, aportul cailor putere electrici salvează enorm ”calmul” cutiei.

Across merită nişte display-uri ceva mai colorate, că în rest nu prea am ce să-i reproşez. Consumul nostru de astăzi a fost de 6,5 litri... cu autostradă, cu multe comune, dar şi cu viraje răzleţe negociate mai curajos.

Clipe de linişte la Castelul Bethlen-Haller

V-am povestit şi anul trecut despre acest castel. Pe atunci eram încă sub efectul întâlnirii cu un cap de pod... şi nu prea am putut să mă bucur de întâmplare pe deplin. Povestea de anul trecut o puteţi citi AICI.

S-a schimbat ceva între timp? DA! Vinul a rămas la fel de bun, mâncarea făcută cu suflet din şi cu ingrediente crescute în ferma proprie. Acum te poţi caza şi în castel... ceea ce este un detaliu exotic şi rar.

Foto - Ciprian Mihai / Bogdan Paraschiv