Wikileaks şi Anonymous: SUA se folosesc de camere de filmat din întreaga ţară pentru a-şi spiona cetăţenii

Wikileaks şi Anonymous: SUA se folosesc de camere de filmat din întreaga ţară pentru a-şi spiona cetăţenii

Camerele montate în SUA pentru siguranţa cetăţenilor ar folosite de fapt pentru spionarea acestora, susţin cele două grupări FOTO Shutterstock

Camerele video prezente la orice colţ de stradă din SUA transmit în timp real imaginile înregistrate către un sediu ce pare mai degrabă o fortăreaţă. Aici, un sistemul care face tehnologia de recunoaştere facială să pară din epoca de piatră furnizează instant informaţii despre persoanele surprinse de camere, se arată în documente publicate de Wikileaks şi e-mailuri obţinute de gruparea Anonymous.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorii serviciilor de informaţii din SUA au creat un sistem de supraveghere mai riguros decât cel bazat pe recunoaşterea facială şi l-au instalat deja pe tot teritoriul ţării, susţin documentele.

Camerele video prezente la orice colţ de stradă din Statele Unite ale Americii transmit în timp real imagini înregistrate digital către sediul acestui program, aflat în subordinea serviciilor americane de informaţii, susţin cele două surse. Acest sediu, care operează în sistem de maximă siguranţă şi sunt ascunse, pare mai degrabă o bază militară. Are aparatură care recunoaşte instant persoanele din imagini, folosind un sistem mult mai avansat decât cel bazat pe recunoaşterea facială.

Programul este numit TrapWire – a devenit deja un hashtag pe twitter şi pe celelalte reţele sociale – şi a fost elaborat de compania Abraxas din Virginia de Nord, unde lucrează în special foşti ofieţeri din cadrul serviciilor federale de informaţii, fie din CIA sau FBI, fie care au lucrat în cadrul Pentagonului.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: