VIDEO O tânără cercetătoare de 14 ani a dezvoltat un posibil tratament împotriva COVID-19

VIDEO O tânără cercetătoare de 14 ani a dezvoltat un posibil tratament împotriva COVID-19

Anika Chebrolu - sursa Facebook

Tânăra este elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas. Iniţial, a dezvoltat un proiect pentru combaterea gripei, dar l-a adaptat noile nevoi mondiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anika Chebrolu are doar 14 ani şi este cunoscută în mediile americane de cercetare. Anika este elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas şi a dezvoltat o moleculă care se ataşează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 şi îl împiedică să mai acţioneze, informează Digi 24.

La început, proiectul tinerei viza combaterea gripei, dar l-a adaptat nevoilor mondiale de luptă împotriva SARS-CoV-2. A folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2.

„Am dezvoltat această moleculă care se ataşează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 şi îi blochează funcţionarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre ştiinţă. El era profesor de chimie şi îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învăţând toate aceste lucruri despre ştiinţă am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

Tânăra provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25 de mii de dolari pentru descoperirea sa.

Citeşte şi:

Studiu OMS: Remdesivirul nu are efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire a pacienţilor cu COVID-19

Eli Lilly a suspendat un studiu clinic pentru un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19, din motive de siguranţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările