Teoria lui Trump despre cum pot fi oprite uraganele, propusă într-o întâlnire de securitate naţională: „De ce nu le lovim cu bombe nucleare?“

Teoria lui Trump despre cum pot fi oprite uraganele, propusă într-o întâlnire de securitate naţională: „De ce nu le lovim cu bombe nucleare?“

Donald Trump, foto AFP

Conform unor surse citate de publicaţia americană Axios, preşedintele american ar fi sugerat în mai multe situaţii ca armata Statelor Unite ar trebui să lovească cu bombe nucleare uraganele pentru a le opri înainte de a ajunge pe teritoriul american.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Înţeleg. Înţeleg. Dar de ce nu le lovim cu bombe nucleare?”, informează sursele citate de publicaţia Axios că ar fi spus preşedintele într-o întâlnire cu oficiali de vârf ai agenţiilor de securitate pe tema pericolului uraganelor.
 
”Se formează în apropiere de coasta Africii, iar în timp ce se mişcă peste Atlantic, aruncăm o bombă în mijlocul uraganului şi asta le va opri. De ce nu putem face asta?”, ar fi întrebat preşedintele Statelor Unite.
 
Sursele publicaţiei Axios, prezente la întâlnirea respectivă, continuă descrierea scenei cu răspunsul unui oficial la întrebarea lui Trump: ”Vom analiza ce spuneţi”. Preşedintele ar fi ridicat problema şi cu o altă ocazie, într-o conversaţie cu un membru de vârf al administraţiei. 
 
Un alt oficial al administraţiei i-a luat apărare preşedintelui, conform publicaţiei Axios, spunând: ”Scopul său – de a împiedica unui uragan catastrofal din a lovi teritoriul – nu e greşit. Obiectivul său nu e greşit”.
Casa Albă a refuzat să comenteze informaţiile publicate de Axios. ”Nu comentăm discuţiile private pe care preşedintele poate că le-a avut sau poate că nu cu echipa sa pentru securitate naţională”, au transmis responsabili de comunicare ai administraţiei.
 
Într-un articol publicat în urmă cu aproape trei ani, National Geographic atrăgea atenţia asupra popularităţii ideii de a lovi cu bombe nucleare uraganele: ”E un gând atrăgător, mai ales când, în timpul perioadei uraganelor, ne amintim anual cât de distructive sunt aceste fenomene. Acesta este probabil şi motivul pentru care, în fiecare an din ultimele şase decenii, agenţii ale guvernului are primit scrisori de la cetăţeni îngrijoraţi care îndemnau lovituri preventive cu bombe nucleare împotriva uraganelor.”
 
Articolul menţionează că răspunsul dat de Administraţia Naţională a Oceanelor şi a Atmosferei a fost clar: ”N-ar trebui să fie nevoie s-o spunem, dar e o idee foarte proastă”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările