Psaki: Statele Unite vor considera orice trecere a graniţei cu Ucraina de către Forţele Armate Ruse drept o „nouă invazie”

Psaki: Statele Unite vor considera orice trecere a graniţei cu Ucraina de către Forţele Armate Ruse drept o „nouă invazie”

Foto: Arhiva Adevărul

După cum a remarcat secretarul de presă de la Casa Albă, acest lucru va primi un răspuns rapid, dur şi unit din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele Unite vor considera orice trecere a frontierei ucrainene de către trupele ruse drept o „nouă invazie” a Federaţiei Ruse în Ucraina a declarat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

„Preşedintele [Joe] Biden i-a spus clar preşedintelui rus [Vladimir Putin] că, dacă vreo forţă militară rusă ar trece graniţa cu Ucraina, ar fi o nouă invazie şi va exista un răspuns rapid, dur şi unit din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi. ”, a scris ea într-o declaraţie lansată după încheierea unei conferinţe de presă a preşedintelui american, în cadrul căreia acesta a atins acest subiect şi, în special, a sugerat că o „invazie minoră” ar putea determina un răspuns mai restrâns din partea Statelor Unite. şi aliaţii săi decât unul la scară largă.

Psaki, în declaraţia sa, a mai susţinut că Rusia are o „strategie de agresiune pe scară largă, pe lângă acţiunile militare”, inclusiv „atacuri cibernetice şi tactici de utilizare a grupurilor armate neregulate”. „El [Biden] a confirmat astăzi că astfel de acte de agresiune rusă vor primi un răspuns decisiv, în oglindă şi unificat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui american.

La rândul său, un înalt oficial al administraţiei americane, într-un interviu acordat reporterilor după conferinţa de presă a preşedintelui Biden, a spus că invadarea Ucrainei de către Rusia în orice fel ar provoca un răspuns economic dur din partea Statelor Unite. „Dacă Rusia îşi foloseşte armele convenţionale pentru a ocupa teritoriul ucrainean, va provoca un răspuns economic dur”, preciza Reuters, citându-l pe oficialul american. În acest sens, Statele Unite, a continuat oficialul, sunt pregătite să ia în considerare impunerea de sancţiuni celor mai mari instituţii financiare din Rusia. El a adăugat că Washingtonul studiază toate opţiunile posibile pentru restricţii împotriva Federaţiei Ruse în cazul invaziei acesteia în Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările