Preşedintele ales Biden va prelungi rapid restricţiile de călătorie pentru persoane din Europa şi Brazilia, inversând o măsură de relaxare adoptată de Trump

Preşedintele ales Biden va prelungi rapid restricţiile de călătorie 
pentru persoane din Europa şi Brazilia, inversând o măsură de relaxare 
adoptată de Trump

Joe Biden se vaccinează

Preşedintele ales Joe Biden intenţionează să prelungească rapid restricţiile de călătorie pentru majoritatea persoanelor venite din Europa şi Brazilia, la scurt timp după ce Donald Trump a decis să le ridice începând cu 26 ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al lui Biden, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trump a semnat, luni, un decret care ridică restricţiile impuse la începutul anului trecută, ca reacţie la pandemia de coronavirus, după ce a obţinut sprijinul membrilor grupului de lucru pentru coronavirus şi a oficialilor pentru sănătate publică.

La scurt timp după ce publicarea decretului lui Trump, purtătorul de cuvânt Jen Psaki a scris pe Twitter că ”la recomandarea echipei medicale, administraţia nu intenţionează să ridice restricţiile respective pe 26 ianuarie”.

Ea a adăugat că ”în condiţiile înrăutăţirii pandemiei şi a răspândirii unei variante mai contagioase în lume, nu este momentul pentru ridicarea restricţiilor pentru călătoriile internaţionale”.

Până când va lua măsuri Biden, ordinul lui Trump pune capăt restricţiilor în aceeaşi zi în care vor intra în vigoare noile obligaţii ca toţi călătorii internaţionali să aibă testul pentru Covid-19. Mandatul lui Trump se încheie miercuri.

Săptămâna trecută, şeful Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a semnat un ordin  care îi obligă pe aproape toţi călătorii aerieni să prezinte un test negativ pentru coronavirus sau dovada că s-au recuperat după Cobid-19 la intrarea în Statele Unite, începând cu 26 ianuarie.

Restricţiile actuale interzic tuturor cetăţenilor străini care în utlimele 14 zile au fost în Brazilia, Marea Britanie, Irlanda şi 26 de ţări din zona Schengen să intre în SUA.

Restricţiile împotriva europenilor au fost introduse la jumătatea lunii martie, iar cele împotriva Braziliei în luna mai.

Psaki a adăugat că ”de fapt intenţionăm să întărim măsurile de sănătate publică legate de călătoriile internaţionale, pentru a preveni mai bine Covid-19”.

Citeşte şi:

Joe Biden, primul discurs la Washington: „Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte” VIDEO

Wall Street s-ar putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administraţie Biden care semnalează o politică mai dură faţă de sectorul financiar

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările