Nancy Pelosi, forţată să accepte măsurile Senatului în privinţa fondurilor pentru criza de la graniţă. „Vom accepta cu reticenţă proiectul de lege al Senatului“

Nancy Pelosi, forţată să accepte măsurile Senatului în privinţa fondurilor pentru criza de la graniţă. „Vom accepta cu reticenţă proiectul de lege al Senatului“

Pelosi vorbind despre legislaţia privind criza de la graniţă, 27 iunie 2019, EPA-EF

Camera Reprezentanţilor, controlată de Partidul Democrat, a votat joi o măsură sprijinită de aleşii din ambele partide, elaborată de Senat, prin care 4,6 miliarde de dolari se vor duce către îngrijirea refugiaţilor reţinuţi la graniţa de sud, scrie Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatul negocierilor politice îi pune pe progresiştii din Partidul Democrat în tabăra învinşilor în faţa Casei Albe, a Senatului controlat de Republicani şi a taberei moderate din Partidul Democrat. Nancy Pelosi, Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a acceptat începerea votului asupra legii după ce eforturile ei de a întări regulile de tratare a refugiaţilor nu au avut niciun succes în faţa opoziţiei făcute de Republicani, mai ales în contextul în care o parte din Partidul Democrat s-a delimitat de poziţia lui Pelosi.
 
Pachetul legislativ constă în finanţarea cu mai bine de 1 miliard de dolari a adăpostirii şi hrănirii migranţilor deţinuţi la graniţa de sud şi în acordarea de aproape 3 miliarde de dolari pentru îngrijirea copiilor rămaşi singuri după trecerea graniţei. Mai mult, legea elimină o prevedere care ar fi văzut creşterea numărului de paturi în centrele de detenţie pentru imigranţii care urmează să fie deportaţi şi previne potenţialele eforturi ale agenţilor federali din domeniul imigraţiei de a-i urmări pe acei imigranţi care locuiesc ilegal în Statele Unite şi vor să aibă grijă de copiii neînsoţiţi. Eliminarea prevederii pentru un număr sporit de paturi a fost unul dintre principalele motive pentru care Donald Trump a fost iniţial reticent să accepte acest set de măsuri, dar în momentul în care a devenit clar că legea este o oportunitate de subminare a puterii lui Nancy Pelosi, atât Casa Albă, cât şi cei mai mulţi dintre Republicani şi-au dat acordul pentru această formă a legii.
 
”Am fi putut adopta măsuri mult mai bune”, a declarat Pelosi, care s-a abţinut cu greu să nu plângă la conferinţa ei de presă săptămânală. Aflat într-o vizită externă, Donald Trump a scris pe Twitter: 
 
Necesitatea unui acord vine pe fundalul crizei umanitare de la graniţă şi a sporirii numărului de imigranţi prinşi de grănicerii americani lunar, acesta depăşind 100.000 de persoane pentru prima dată din 2007.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările