Motivul pentru care un drumeţ rătăcit pe munte n-a putut fi recuperat: „Dacă întârziaţi, vă rog să răspundeţi la telefon, ar putea fi o echipă de salvare”

Motivul pentru care un drumeţ rătăcit pe munte n-a putut fi recuperat: „Dacă întârziaţi, vă rog să răspundeţi la telefon, ar putea fi o echipă de salvare”

Muntele Elbert din Colorado FOTO SHUTTERSTOCK

Un bărbat plecat în drumeţie spre Muntele Elbert, cel mai înalt din Colorado, şi care s-a rătăcit, n-a putut fi recuperat de echipele de salvare pentru că nu le-a răspuns la telefon, relatează Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul i-a uluit pe salvatori: nu cunoştea identitatea apelanţilor. Bărbatul fusese dat dispărut după ce nu a mai revenit din drumeţie, fiind plecat de aproape 24 de ore.
 
Echipele de salvare trimise pe urmele lui l-au căutat şi sunat în cursul nopţii dar fără succes.
 
Incidentul a avut loc pe 18 octombrie. Bărbatul a plecat la 9 dimineaţa şi nu s-a întors seara, cum ar fi trebuit, astfel că apropiaţii au sunat la serviciile de urgenţă.
 
„Încercările repetate de a lua legătura cu el pe telefonul mobil au eşuat”, au transmis autorităţile într-o postare pe Facebook.
 
Echipa de salvatori l-au căutat în primă fază de la 11 noaptea la 3 dimineaţa, reluând căutările a doua zi pe traseele unde se pierd frecvent drumeţii.
 
Apoi au aflat că cel rătăcit se întorsese cu bine la maşină în cursul dimineţii. Acesta s-a pierdut la lăsarea serii şi şi-a petrecut noaptea încercând să regăsească drumul de întoarcere.
 
 Nu a bănuit nicio clipă că o întreagă operaţiune de salvare a fost declanşată pentru recuperarea lui, iar asta pentru că nu răspuns la apelurile repetate ale autorităţilor.
 
„O lecţie de ţinut minte este că subiectul ne-a ignorat apelurile repetate pentru că nu ştia cine îl sună. Dacă se întâmplă să întârziaţi peste ora la care sunteţi aşteptaţi ţinând cont de itinerarul vostru şi vedeţi că cineva vă tot sună de pe un număr necunoscut, vă rog să răspundeţi, întrucât o echipă de salvare ar putea încerca să afle dacă sunteţi bine”, au transmis autorităţile pe Facebook
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările