Eliberat după ce a stat 43 de ani la închisoare pentru o triplă crimă pe care n-a comis-o: „Nu a existat nicio dovadă“

Eliberat după ce a stat 43 de ani la închisoare pentru o triplă crimă pe care n-a comis-o: „Nu a existat nicio dovadă“

FOTO KSHB-TV

Un bărbat a fost eliberat de un tribunal din Missouri, după ce a petrecut 43 de ani în închisoare din cauza unei erori judiciare. Kevin Strickland, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat în 1979 la închisoare pe viaţă, de către un juriu format în totalitate de persoane de culoare albă  pentru o triplă crimă pe care a negat întotdeauna că ar fi comis-o, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Încrederea instanţei în condamnarea domnului Strickland este atât de subminată încât nu se poate susţine. Nu a existat nicio dovadă materială pentru crimă şi a fost condamnat doar pe baza mărturiei" unei supravieţuitoare care apoi a retractat cele afirmate, a remarcat judecătorul James Welsh în decizia sa. Judecătorul a ordonat eliberarea imediată a prizonierului. 

 În plus, doi dintre cei patru autori ai raidului criminal îl exoneraseră oficial, a spus magistratul, potrivit Agerpres. 

„În sfârşit, s-a făcut dreptate acestui om care a suferit atât de mult din cauza acestei tragice erori judiciare", a declarat, într-un comunicat, Jean Peters Baker.

Numele lui Kevin Strickland se adaugă acum unei lungi liste de americani care au fost victime ale erorilor judiciare şi se numără printre cei care au petrecut cel mai mult timp după gratii.

Obţinerea de despăgubiri pentru aceşti ani pierduţi nu este uşoară, iar organizaţia Midwest Innocence Project, care a susţinut cazul lui Kevin Strickland, a pornit o campanie de crowdfunding pe internet pentru a-l ajuta să îşi înceapă noua viaţă în libertate.

Kevin Strickland declarase recent pentru Washington Post că doreşte, odată repus în libertate, să meargă la mormântul mamei sale, care a murit în această vară, dar şi să vadă oceanul, pentru prima oară în viaţa sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările