Colin Powell, critici la adresa lui Trump şi a Partidului Republican. „Politica externă este pe butuci”

Colin Powell, critici la adresa lui Trump şi a Partidului Republican. „Politica externă este pe butuci”

Colin Powell FOTO Arhiva

Fostul Secretar de Stat şi general în Armata SUA, Colin Powell,  a descris politixa externă a  administraţiei preşedintelui Donald Trump ca fiind „pe butuci”, într-un interviu cu jurnalistul CNN Fareed Zakaria, de duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost un republican care era consilierul pentru securitate naţională al lui Ronald Reagan. Am fost un republican care a lucrat pentru George Herbert Walker Bush şi a lucrat pentru George W. Bush. SSunt un republican moderat care crede că ar trebui să avem o politică externă puternică, o politică puternică de apărare, că ar trebui să avem grijă de poporul nostru şi că ar trebui să muncim din greu ca să ne asigurăm că suntem o singură ţară şi o singură echipă”, a declarat Powell. „Şi astfel, pe această bază, mă numesc republican”. 
După ce s-a autocaracterizat, Powell a trecut la criticarea Partidului Republican pentru faptul că-i permite prea multe lui Trump.

„Partidul Republican trebuie să-şi revină. Acum, liderii republicani şi membrii Congresului, atât în Senat, cât şi în Camera Reprezentanţilor, se abţin pentru că sunt îngroziţi de ceea ce li se va întâmpla dacă-şi exprimă părerea”, a afirmat el. „Vor pierde alegerile primare? Nu înţeleg de ce acest lucru este aşa un dezastru, dar vor pierde ei?

„Şi chiar şi aşa, trebuie să-şi revină şi atunci când văd lucruri care nu sunt normale, trebuie să spună ceva legat de asta, pentru că politica noastră externă este pe butuci acum, după umila mea părere”, a adăugat el.

„Şi văd lucruri care se întâmplă şi care sunt greu de înţeles. Acum câteva săptămâni, preşedintele a încercuit sud-estul statului Alabama, spunând că regiunea va fi lovită de un uragan. A pus acest lucru în vârful predicţiilor meteorologice”, a spus Powell.

„Pe timpul meu, unul dintre noi ar fi mers la preşedine şi i-ar fi spus <<Domnule Preşedinte, aţi greşit, aşa că trebuie să rezolvăm părerea şi să transmitem varianta corectată>>. Ştiţi ce au făcut de data asta? Au ordonat Departamentului de Comerţ să iasă şi să susţină orice greşeală a spus preşedintele. Acesta nu este felul în care ar trebui ţara să meargă şi Congresul este una dintre instituţiile care ar trebui să facă ceva legat de acest lucru”.

Powell a concluzionat: „Presa are un rol de jucat, cu toţii avem un rol de jucat, trebuie să ne amintim că toate aceste piese sunt părţi ale guvernului nostru. Ramura executivă, Congresul, Curtea Supremă, şi trebuie să ne amintim că Constituţia a început cu <<Noi, Poporul>>, nu cu <<Eu, Preşedintele>>.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: