VIDEO Ruşii vin cu o machetă a celei mai mari biserici ortodoxe din lume. Unde ar urma să fie construită şi ce o diferenţiază de Catedrala Mântuirii Neamului

VIDEO Ruşii vin cu o machetă a celei mai mari biserici ortodoxe din lume. Unde ar urma să fie construită şi ce o diferenţiază de Catedrala Mântuirii Neamului

Proiectul Bisericii Sfânta Sofia FOTO Captură YouTube/ znak.com

Un influent lider spiritual din Rusia plănuieşte construcţia celei mai mari biserici ortodoxe din lume, scrie znak.com, preluat de The Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare biserică ortodoxă din lume ar urma să fie construită pe locul unei mănăstiri de maici din regiunea Sverdlovsk, situată la limita dintre partea europeană a Rusiei şi cea asiatică.

Este vorba de un proiect gigant: o structură de 25 de etaje extinsă în aşa fel încât să poată găzdui 37.000 de credincioşi.

Biserica ar urma să se numească Sfânta Sofia, iar piatra de temelie va fi pusă în anul acesta. Printre sponsori figurează şi investitori chinezi, notează The Moscow Times.

Creierul acestui proiect este părintele Serghei, care conduce în secret această mănăstire de maici din Sverdlovsk.

Deşi relatează despre viitoarea cea mai mare biserică ortodoxă din lume, The Moscow Times precizează că Sfânta Sofia nu va depăşi în înălţime Catedrala Mântuirii Neamului aflată încă în construcţie în Bucureşti. Sfânta Sofia ar urma să aibă 77 de metri înălţime, cu 43 de metri mai puţin decât Catedrala Mântuirii Neamului, care ar urma să fie finalizată în 2024.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările