Rusia. O familie gay a fugit din ţară după ce a primit ameninţări cu moartea

Rusia. O familie gay a fugit din ţară după ce a primit ameninţări cu moartea

O familie de acelaşi sex din Rusia a fost nevoită să fugă din ţară după ce a primit ameninţări cu moartea FOTO Instagram via Moscow Times

O familie de acelaşi sex cu doi copii a fost obligată să părăsească Rusia după ce apărut într-o reclamă şi a primit ameninţări cu moartea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât familia cât şi lanţul de magazine VkusVill au devenit luna trecută ţinta unei campanii de ură din partea unei grupări naţionaliste care a distribuit reclama pe reţelele sociale.
 
„Suntem în siguranţă, ne tragem sufletul. Nu mai trebuie să ne ascundem fericirea de a fi o familie. A fost o încercare grea şi un chin pentru noi toţi. Psihologic, nu suntem prea bine”, a scris capul familiei Yuma deasupra unei fotografii publicate pe Instagram în care apare cu familia arborând un steag LGBT.
 
Mila, una din fiicele cuplului, a etichetat locaţia ca fiind „Barcelona”.
 
„Din nefericire am rămas fără slujbe şi fără o casă din cauza situaţiei dificile create din pricina reclamei pentru VkusVill”.
 
 
Magazinele au retras reclama destinată clienţilor preocupaţi de mâncare sănătoasă la doar o săptămână de la publicare. De asemenea, a prezentat scuze publice pentru a „fi rănit sentimentele unui mare număr de clienţi, angajaţi, parteneri şi furnizori”.
 
Spotul publicitar marcat „18+” şi în urma căreia retailerul a primit ameninţări cu moartea ar intra sub incidenţa legislaţiei ruse ce interzice „progaganda gay destinată minorilor”.
 
Rusia a modificat Constituţia pentru a defini căsătoria ca o instituţie heterosexuală şi familia ca o uniune între o femeie şi bărbat în sens biologic.
 
Un sondaj recent a arătat că 75% din ruşi sunt împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările