Rezultate preliminare: Partidul de guvernământ pro-Putin Rusia Unită a câştigat alegerile parlamentare

Rezultate preliminare: Partidul de guvernământ pro-Putin Rusia Unită a câştigat alegerile parlamentare

Alegeri Rusia / FOTO Arhivă

Partidul de guvernământ pro-Putin Rusia Unită este pe cale să câştige alegerile parlamentare ruseşti desfăşurate pe parcursul a trei zile, potrivit rezultatelor preliminare şi unui exit poll publicate duminică, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

După numărarea a doar 9% din voturi la nivel naţional, Comisia electorală centrală a anunţat că Rusia Unită a obţinut 38,57% din voturi.

Separat, un exit poll efectuat de INSOMAR şi publicat de agenţia de presă RIA anticipează că Rusia Unită va obţine 45% din voturi.

Partidul a obţinut puţin peste 54% din voturi în 2016, la cele mai recente alegeri. Între timp, popularitatea formaţiunii politice s-a redus din cauza scăderii nivelului de trai.

Rezultatele preliminare mai arată că Partidul Comunist se află pe locul al doilea, cu 25,17% din voturi, urmat de partidul naţionalist LDPR, cu 9,6%.

Aliaţii criticului Kremlinului Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, au cerut ruşilor să urmeze tactica lor de vot, care constă în susţinerea candidatului care are cele mai mari şanse să înfrângă Rusia Unită într-un district electoral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările