Putin susţine din nou că duce un război în Ucraina pentru a „proteja” populaţia rusofonă din Donbas şi Rusia: „Ciocnirea era inevitabilă”

Putin susţine din nou că duce un război în Ucraina pentru a „proteja” populaţia rusofonă din Donbas şi Rusia: „Ciocnirea era inevitabilă”

Vladimir Putin la Cosmodromul Vostocinîi FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin a susţinut marţi că războiul pe care îl poartă împotriva Ucrainei este „corect” şi că îşi va atinge obiectivele sale, pe care le cataloghează drept „clare” şi „nobile”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un discurs ţinut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi, în Extremul Orient al Rusiei, liderul de la Kremlin a spus că un război cu forţele antiruse de la Kiev era inevitabil, iar acest război reprezintă singura cale pentru „proteja” populaţia rusofonă din Donbas, o regiune geografică din sud-estul Ucrainei. El a încercat din nou să inducă ideea că antirusism înseamnă automat neonazism şi că a declanşat războiul pentru a apăra Rusia.
 
„Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni antirusă, a început să crească germenii naţionalismului şi ai neonazismului. Neonaziştii au fost plantaţi acolo în mod deliberat, iar ciocnirea Rusiei cu aceste forţe era inevitabilă. Ei alegeau doar momentul potrivit pentru a ataca”, a declarat Putin, care s-a deplasat la Cosmodromul Vostocinîi împreună cu aliatul său de la Minsk, dictatorul Aleksandr Lukaşenko.
 
„Acesta este un fapt evident. Neonazismul, din păcate, a devenit un mod de viaţă într-o ţară destul de mare, aproape de noi. Este un lucru evident: era inevitabil, era doar o chestiune de timp”, a adăugat el.
 
„Evident, nu am avut altă opţiune, este corect. Şi nu există nicio îndoială că obiectivele vor fi atinse”, a insistat Putin.
 
În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a lăudat trupele ruse pentru curaj şi a mai susţinut că acestea folosesc arme moderne.
 
Pe de altă parte, Putin a declarat că Rusia îşi va restabili programul lunar până la sfârşitul anului curent.
 
„Vom restabili programul lunar. Vorbesc despre lansarea navei spaţiale robotizate automate Luna-25 de la Cosmodromul Vostocni”, a spus el.
 
La 24 februarie, Putin a pornit un război la scară largă împotriva Ucrainei dinspre teritoriul Rusiei şi cel al Belarusului. Kremlinul interzice cuvântul război şi impune, inclusiv prin lege, folosirea expresiei „operaţiune militară specială” pentru „demilitarizarea” şi „denazificarea” Ucrainei.
 
Kievul şi Occidentul resping această viziune paranoică bazată pe falsuri, denaturări şi manipulări de evenimente şi informaţii care a provocat deja mii de morţi şi a dus la strămutarea a milioane de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările