Putin respinge ideea că Stalin şi Hitler sunt vinovaţi de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Putin respinge ideea că Stalin şi Hitler sunt vinovaţi de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele rus Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin respinge ideea că fosta Uniune Sovietică împărtăşeşte cu Germania nazistă vina izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press.

La două săptămâni după ce Germania nazistă a invadat Polonia, la 1 septembrie 1939, Uniunea Sovietică a invadat Polonia din est, iar dictatorul sovietic Iosif Stalin şi cel nazist Adolf Hitler au împărţit Polonia şi ţările baltice printr-un protocol secret.
 
Oficiali ruşi susţin că Moscova a fost nevoită să intervină din cauza eşecului Occidentului de a se opune agresiunii hitleriste.
 
Epurările lui Stalin reprezintă o ”pagină neagră” în istoria Rusiei, a declarat joi, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale, la Soci, preşedintele rus Vladimir Putin.
 
Însă liderul de la Kremlin a respins ideea că Stalin este vinovat împreună cu Hitler de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial drept ”apogeul cinismului”.
 
Putin a insistat în schimb asupra rolului decisiv al Uniunii Sovietice în înfrângerea naziştilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: