Patriarhul Kiril, sancţionat de Regatul Unit pentru că „susţine războiul lui Putin” în Ucraina

Patriarhul Kiril, sancţionat de Regatul Unit pentru că „susţine războiul lui Putin” în Ucraina

FOTO ARHIVĂ

Regatul Unit l-a sancţionat joi pe Patriarhul Kiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, în cadrul unei noi serii de măsuri împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patriarhul Kiril, în vârstă de 75 de ani - pe care Uniunea Europeană (UE) a renunţat recent să-l înscrie pe lista sa neagră - ”este sancţionat din cauza faptului că susţine războiul lui Putin”, anunţă într-un comunicat Ministerul britanic de Externe.
 
Aceste măsuri - interzicerea intrării pe teritoriul britanic şi blocarea activelor în Regatul Unit - o vizează de asemenea pe Maria Lvova-Belova, însărcinată cu drepturile copilului la Kremlin, din cauza ”adopţiei şi transferului forţat ale unor copii ucraineni”.
 
Londra vizează, de asemenea, conducători din sectorul transporturilor, dar şi militari, pe care-i acuză de faptul că au ”ucis, violat şi torturat civili”” la Bucea, în apropiere de Kiev.
 
”Noi ţintim complici şi autori ai războiului lui Putin, care provoacă suferinţe de nespus Ucrainei, inclusiv transferul şi adopţia ujor copii”, declară, citată în acest comunicat, ministrul britanic de Externe Liz Truss.
 
Patriarhul Kiril, liderul spiritual al ortodocşilor ruşi din 2009, şi-a pus Biserica în serviciul preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care-l consideră un ”miracol”, îi împărtăşeşte ambiţia unei Rusii conservatoare şi dominatoare şi îi susţine ofensiva în Ucraina.
 
Comisia Europeană (CE) a propus sancţionarea lui Kiril, însă Uniunea Europeană (UE) a renunţat să-l sancţioneze - din cauza opoziţiei Ungariei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările