NASA amână vizita lui Dmitri Rogozin în Statele Unite. Moscova cere explicaţii

NASA amână vizita lui Dmitri Rogozin în Statele Unite. Moscova cere explicaţii

Dmitri Rogozin FOTO Arhivă

Agenţia spaţială rusă a cerut explicaţii, sâmbătă, pentru amânarea de către NASA a unei vizite în Statele Unite a directorului său, Dmitri Rogozin, cunoscut pentru retorica sa antioccidentală, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rogozin urma să ajungă în februarie în SUA, dar NASA, citată în media americane, a anunţat vineri amânarea sine die a acestei vizitei.

Dmitri Rogozin, numit în mai 2018 de preşedintele rus Vladimir Putin, se află pe lista neagră a sancţiunilor adoptate de Statele Unite în urma anexării în 2014 a peninsulei Crimeea de către Rusia. 

Într-un comunicat, Agenţială spaţială rusă Roskosmos a spus că „aştepată explicaţii oficiale din partea NASA“ şi subliniază că vizita lui Rogozin a fost prevăzută „în termenii unei invitaţii primite anterior“. 

Agenţia rusă a formulat un avertisment voalat, adăugând că pregătirile discuţiilor în vederea cooperării cu Statele Unite privind programul Staţiei Spaţiale Internaţionale nu sunt „pentru moment suspendate“. 

Explorarea spaţială rămâne unul dintre rarele exemple de cooperare încă funcţională dintre Rusia şi Statele Unite. 

Potrivit cotidianului USA Today, NASA a anunţat vineri printr-un comunciat că a informat Roskosmos că vizita lui Dmitri Rogozin „trebuie amânată“ până la o nouă dată „încă nestabilită“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: