Lavrov ameninţă Franţa şi Germania cu sancţiuni

Lavrov ameninţă Franţa şi Germania cu sancţiuni

Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE

Ministrul rus de Externe a anunţat că ţara sa pregăteşte sancţiuni împotriva unor colaboratori ai liderilor Franţei şi Germaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dat fiind faptul că sancţiunile (europene) vizează responsabili ai administraţiei prezidenţiale ruse, sancţiunile luate de noi ca represalii vor fi similare. Ele sunt decise şi îi vom informa în curând pe colegii noştri francez şi german”, a declarat Serghei Lavrov, referindu-se la cazul otrăvirii opozantului Aleksei Navalnîi.

În octombrie, Uniunea Europeană a sancţionat şase personalităţi ruse pentru otrăvirea lui Navalnîi cu un agent neurotoxic din gama Noviciok.

Printre cei şase figurează Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciului Federal de Securitate, şi Serghei Kirienko, prim-adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse.

Moscova respinge orice implicare în otrăvirea lui Navalnîi şi denunţă un complot occidental.

„Avem motive să presupunem că tot ce i s-a întâmplat (lui Navalnîi, n. red.) în privinţa substanţei toxice din organismul său i s-ar fi putut întâmpla în Germania sau când avionul l-a evacuat” din Rusia la Berlin, a insinuat Kremlinul, potrivit agenţiilor de presă.

Însă Aleksei Navalnîi, cere speră să se întoarcă în Rusia după ce se va reface complet în Germania, este convins că ordinul otrăvirii sale a venit direct de la preşedintele rus Vladimir Putin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările