Focar de coronavirus la o mină de aur din Siberia controlată de fiul unui miliardar din cercul lui Putin: cel puţin un mort

Focar de coronavirus la o mină de aur din Siberia controlată de fiul unui miliardar din cercul lui Putin: cel puţin un mort

FOTO ngs24.ru

Cel mai mare producător de aur din Rusia a anunţat joi decesul unuia dintre cei aproape 1.200 de salariaţi ai săi contaminaţi cu noul coronavirus la o mină de aur din Siberia, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest angajat de la mina de aur Olimpiada „a fost intubat şi transferat cu un avion sanitar la un spital din regiune, unde medicii au luptat timp de zece zile să-i salveze viaţa”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei ruse Polyus.

În total, 1.191 de salariaţi ai acestei mine din regiunea Krasnoiarsk, în Siberia Orientală, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, potrivit agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, care a anunţat că a testat  5.000 de salariaţi.

Peste 90% dintre aceste cazuri detectate sunt asimpromatice, susţine Rospotrebnadzor.

În total, 144 de salariaţi au fost spitalizaţi, potrivit Polyus, citată de RIA Novosti.

Armata rusă, care a fost solicitată să intervină în vederea opririi răspândirii bolii, a anunţat joi că a terminat de instalat o tabără de corturi pentru plasarea în carantină „până la 2.000” de mineri.

Această tabără, situată într-un sat, în taiga, urmează să primească angajaţi care s-au aflat în contact cu persoane testate pozitiv cu noul coronavirus sau care „se află în zona de risc”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Autorităţile din Krasnoiarsk au participat luni la o reuniune cu privire la situaţia din această exploataţie auriferă - în care primele cazuri de covid-19 au fost semnalate la începutul lui mai.

Deschisă în 1996, mina de aur Olimpiada este una dintre cele mai mari din lume. Este administrată de compania Polyus, aflată sub controlul lui Said Kerimov, fiul deputatului Suleiman Kerimov, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

De la începutul epidemiei, mai multe instalaţii ruse izolate - în special de hidrocarburi - au devenit focare de coronavirus.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, Rusia înregistrează 317.554 de contaminări cu noul coronavirus şi 3.099 de morţi. Este a doua cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite. Totuşi, bilanţul este privit cu suspiciuni în cazul Rusiei, mai ales în ceea ce priveşte decesele. Arătat cu degetul pentru că ascunde numărul morţilor de covid-19, Departamentul de Sănătate de Moscova a confirmat informaţia, precizând totodată că alege să nu declare această boală drept cauză a decesului la pacienţii cu diverse maladii cronice, aşa cum fac toate celelalte ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: