Combatanţi ucraineni s-ar putea ascunde în continuare în oţelăria Azovstal, susţine liderul separatiştilor din Doneţk

Combatanţi ucraineni s-ar putea ascunde în continuare în oţelăria Azovstal, susţine liderul separatiştilor din Doneţk

FOTO: Shutterstock

Combatanţi ucraineni s-ar ascunde, în continuare, în imensa oţelărie Azovstal, după ce Moscova a anunţat în mod oficial închiderea operaţiunii de preluare a controlului acesteia, susţine liderul regiunii separatiste pro-ruse Doneţk, Denis Puşilin, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-ar putea ascunde. Ar putea fi pierduţi pe undeva, rămaşi în urma” combatanţilor care s-au predat şi au fost luaţi prizonieri, declară Puşilin, transmite News.ro.
 
Armata rusă a declarat, la 20 mai, Azovstalul şi Mariupolul „complet eliberate” şi anunţa că 2.439 de luptători s-au predat din acest ultim buzunar al rezistenţei ucrainene în portul asediat.
 
„Ucrainenii rămaşi în urmă la Azovstal nu reprezezintă o ameninţare la adresa forţelor ruse care au ocupat oraşul.”, apreciază Puşinin. Conform unor oficiali ruşi, imensa oţelărie este în curs de deminare.
 
Puşilin subliniază că se va putea anunţa că nu mai este nimeni în oţelărie decât după deminarea, curăţarea şi verificarea atentă a instalaţiei.
 
„Din nefericire, avem deja un pompier rănt”, anunţă el.
 
„Există o mulţime de capcane. Tehnic, ei au avut totul pentru a face asta. De aceea, deminarea este foarte minuţioasă”, declară sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările