Un papagal a supravieţuit miraculos după ce a fost împuşcat de cinci ori cu două arme diferite

Un papagal a supravieţuit
miraculos după ce a fost împuşcat de cinci ori cu două arme diferite

Un papagal Cacadu a supravieţuit în mod miraculos, după ce a fost împuşcat de cinci ori cu două arme diferite, în vestul oraşului Sydney, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Papagalul a fost găsit într-o curte din Sydney, luna trecută. Fiind în imposibilitatea de a zbura şi având o mobilitate redusă, pasărea a fost transportată de către salvatorii săi la un spital veterinar din Camden.

După mai multe radiografii, veterinarul Lorenzo Crosta a descoperit în trunchiul papagalului Cacadu cu creastă galbenă trei alice care proveneau de la aceeaşi armă şi alte două alice de la o altă armă în umăr şi cap.

Motivul pentru care pasărea a fost atacată nu este cunoscut. 

„Ei (n.r.papagalii Cacadu cu creastă galbenă) sunt destul de gălăgioşi”, a spus veterinarul. „Poate că a enervat pe cinvea sau poate e vorba despre doi copii care făceau prostii. Sau poate că a fost foarte ghinionist şi a fost împuşcat de o persoană, după care a zburat şi a fost împuşcat de o altă persoană în altă parte. Chiar nu-mi dau seama de ce a păţit asta”, a mai precizat el.

Se pare că împuşcătura în cap nu a afectat pasărea şi nici cele din restul corpului nu i-au creat un disconfort prea mare. Veterinarul Crosta va aştepta ca papagalul să se recupereze complet, înainte să decidă dacă să-i scoată şi ultima alică din umăr.

Rănirea unui animal ca papagalul Cacadu cu creastă galbenă este pedepsită cu o amendă de până la 88.000 de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările