Netanyahu, în izolare din cauza unei consiliere cu covid-19. Mossadul îşi continuă misiunea anti-coronavirus, importând 10 milioane de măşti sanitare

Netanyahu, în izolare din cauza unei consiliere cu covid-19. Mossadul îşi continuă misiunea anti-coronavirus, importând 10 milioane de măşti sanitare

Benjamin Netanyahu (în imagine) va fi testat marţi pentru noul coronavirus FOTO AFP

O colaboratoare apropiată a lui Benjamin Netanyahu a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2, care provoacă boala covid-19. Încă nu se ştie dacă premierul israelian a fost expus la noul tip de coronavirus, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit presei israeliene, starea de sănătate a consilierei Rivka Paluch este în general bună.

„Vom acţiona în concordanţă cu directivele Ministerului Sănătăţii”, a dat asigurări un oficial în timpul anunţării diagnosticului.

Ministerul israelian al Sănătăţii a impus o autoizolare de 14 zile şi o posibilă testare pentru coronavirus pentru orice persoană care a intrat în contact sau s-a aflat în apropierea unui purtător de coronavirus.

Netanyahu, care a fost testat pentru coronavirus la 15 martie, va fi testat din nou marţi. Premierul israelian a intrat deja în izolare.

Potrivit presei israeliene, Rivka Paluch a fost prezentă la sesiunea parlamentară de săptămâna trecută, la care au participat atât premierul israelian, cât şi parlamentari din opoziţie.

Pe de altă parte, serviciul israelian de informaţii Mossad îşi continuă operaţiune de localizare şi achiziţionare de echipamente necesare în cazul noului coronavirus. „The Jerusalem Post” scrie că Mossad a adus în ţară 10 milioane de măşti de protecţie, alte zeci de mii de kituri de testare - după un prim lot de 100.000 - şi ventilatoare speciale. Misiunea se desfăşoară în secret şi are loc chiar şi în ţări cu care Israelul nu are relaţii diplomatice.

Statul evreu a înregistrat până acum 4.347 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 15 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: