Un candidat la alegerile prezidenţiale a fost eliberat din închisoare cu trei zile înainte de turul doi

Un candidat la alegerile prezidenţiale a fost eliberat din închisoare cu trei zile înainte de turul doi

Nabil Karoui vorbind cu presa joi, după eliberarea din închisoare FOTO EPA

Omul de afaceri Nabil Karoui, intrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Tunisia, are în sfârşit ocazia să-şi convingă faţă în faţă alegătorii, fiind eliberat miercuri seara din închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încarcerat la 23 august, cu zece zile înainte de startul campaniei electorale, sub acuzaţia de spălare de bani şi fraudă fiscală, Nabil Karoui, în vârstă de 56 de ani, are doar două zile la dispoziţie pentru a se întâlni cu alegătorii.

El urmează să-l înfrunte duminică în turul doi pe Kais Saied, un profesor universitar în vârstă de 61 de ani care se prezintă drept candidat independent.

Însă avocaţii lui Karoui speră în amânarea alegerilor, pentru ca omul pe care îl apără să aibă timp să facă campanie în toate provinciile.

Această decizie vine la trei zile de la alegerile legislative din Tunisia, la care partidul lui Karoui, Qalb Tounes, fondat acum şase luni, a încheiat pe locul doi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările