Turcia a lansat faza terestră a ofensivei, pătrunzând în mai multe zone din nordul Siriei VIDEO

Turcia a lansat faza terestră a ofensivei, pătrunzând în mai multe zone din
nordul Siriei VIDEO

FOTO Twitter

Trupele turce şi insurgenţii sirieni susţinuţi de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de miliţiile kurde siriene, iniţiind astfel faza terestră a operaţiunii în nordul Siriei, acţiune ce ar putea transforma războiul civil sirian, relatează Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Forţele armate turce şi Armata Naţională Siriană au lansat o operaţiune terestră la est de fluviul Eufrat, în cadrul operaţiunii Izvorul Păcii”, a transmis Ministerul Apărării de la Ankara, în cursul nopţii de joi spre vineri, după o zi în care forţele turce au bombardat zone din nordul Siriei.

Potrivit presei turce, trupele au pătruns în Siria prin patru puncte, în apropierea oraşelor Tel Abyad şi Ras al Ain.

Turcia a lansat, miercuri, o ofensivă militară în nordul Siriei, operaţiunea având ca ţinte, potrivit lui Erdogan, miliţiile kurde ce controlează zona. În această primă zi a ofensivei, forţele armate turce au efectuat „lovituri aeriene” în regiunea Ras al-Ain de la graniţă, cel puţin 11 oameni, dintre care 8 civili, fiind ucişi, potrivit unui ONG.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: