Premieră în Egipt: O femeie coptă a fost numită la conducerea unui guvernorat

Premieră în Egipt: O femeie coptă a fost numită la conducerea unui guvernorat

Manal Awad Mihail FOTO Egyptian Streets

O femeie creştină de rit copt a fost aleasă în premieră la conducerea unui guvernorat din Egipt, decizia aparţinându-i preşedintelui Abdel Fattah el-Sisi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manal Awad Mihail, o femeie elegantă de 51 de ani de rit copt, a fost numită la conducerea guvernoratului Damietta, în Delta Nilului.

Este prima femeie creştină aleasă să îndeplinească o astfel de funcţie în Egipt, notează Le Point, calificând decizia lui el-Sisi drept „o mică revoluţie de palat“.

Totodată, este a doua femeie aflată la conducerea unui guvernorat în această ţară din nordul Africii după Nadia Ahmed Abdou, o musulmancă numită în 2017 guvernatoare în Beheira.

Pe lângă Manal Awad Mihail, alte cinci femei au fost promovate viceguvernatoare.

Manal Awad Mihail este o cercetătoare cunoscută publicului egiptean. Ea şi-a căpătat faima datorită programelor sociale în care s-a implicat, activând de regulă în favoarea păturilor defavorizate.

„Nominalizarea lui Mihail demonstrează că Egiptul a intrat într-o nouă eră“, s-a felicitat Kamal Karim, şeful Uniunii Generale a Copţilor.

Copţii sunt consideraţi vechii locuitori ai Egiptului. Ei reprezintă 10-15% din cei aproximativ 95 de milioane cetăţeni egipteni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: