General iranian: Teheranul a împiedicat izbucnirea unui „război mondial“

General iranian: Teheranul a împiedicat izbucnirea unui „război mondial“

Membri ai miliţiei Basij FOTO EPA-EFE

Teheranul a împiedit izbucnirea unui „război mondial“, susţine un general al miliţiei iraniene Basij, arătând cu degetul spre trei ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un veritabil război mondial împotriva sistemului şi a revoluţiei îşi făcea apariţia (acum o săptămănă, când au început protestele din Iran, n. red.). Din fericire, copilul s-a născut mort“, a declarat generalul Salar Abnoosh, un şef adjunct al Basij, citat de agenţia de presă Isna, preluată de AFP.

În opinia sa, acest război a fost pregătit de o „coaliţie a răului“ alcătuită din trei state, şi anume „sioniştii (Israelul, n. red.), America şi Arabia Saudită“.

Generalul Abnoosh a făcut aceste declaraţii joi seara, la 24 de ore de la proclamarea unei victorii a Teheranului în faţa unui „complot“ orchestrat din străinătate.

Tulburările au început în Iran vinerea trecută, pe fondul unor nemulţumiri faţă de creşterea preţurilor la carburanţi. Autorităţile iraniene au blocat accesul la internet, în scopul de a împiedica extinderea protestelor. În plus, au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor. În timp ce autorităţile iraniene evocă cinci morţi, între care trei reprezentanţi ai forţelor de ordine, Amnesty International afirmă că numărul lor se ridică la 106.

Pe de altă parte, autorităţile iraniene dau asigurări că liderii protestelor sunt în arest şi promit restabilirea accesului la internet în mod gradual.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat joi regimul de la Teheran că a blocat accesul la internet pentru a ascunde „moartea şi tragedia“ din Iran.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările