Columbia. O fostă ostatică FARC intră în cursa prezidenţială

Columbia. O fostă ostatică FARC intră în cursa prezidenţială

Ingrid Betancourt FOTO EPA-EFE

În februarie 2002, Ingrid Betancourt a fost răpită de Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) în plină campanie prezidenţială. La 20 de ani distanţă, îşi încearcă din nou şansa la cea mai importantă funcţie din ţara din nord-vestul Americii de Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrid Betancourt, o columbiano-franceză în vârstă de 59 de ani, s-a lansat în campania prezidenţială marţi cu obiectivul de a lupta împotriva insecurităţii şi poluării.

Membră a Partidului Verde Oxigen, Betancourt este nevoită iniţial să participe la o serie de alegeri primare, întrucât formaţiunea sa politică face parte din Coaliţia Speranţei.

În caz de victorie în acest proces de departajare, Ingrid Betancourt va reprezenta forţele centriste la alegerile din 29 mai.

Coaliţia Speranţei constituie un curent care se vrea o alternativă faţă de dreapta, aflată la putere, şi stânga, reprezentată de fostul primar al Bogotei şi luptător de gherilă Gustavo Petro, favorit în sondaje.

„Timp de decenii, nu am avut decât opţiuni proaste: extrema dreaptă, extrema stângă. A venit timpul să avem o opţiune de centru”, a subliniat Ingrid Betancourt, care a fost timp de şase ani ostatica FARC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările