„Ca dintr-un film horror“: zeci de papagali dintr-o specie protejată, morţi după ce au căzut din zbor

„Ca dintr-un film horror“: zeci de papagali dintr-o specie protejată, morţi după ce au căzut din zbor

FOTO Facebook

Zeci de papagali, parte dintr-o specie endemică sud-australiană, au murit după ce au căzut din zbor, iar cauza pare a fi otrăvirea în masă, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Păsărilor, găsite miercuri în One Tree Hill (în apropiere de Adelaide), le sângerau ochii.
 
Sarah King, fondatoarea Casper’s Bird Rescue, a precizat că un membru al echipei a găsit păsările. „Când a ajuns acolo, m-a sunat, vădit bulversat, şi a spus că sunt mai multe decât poate face faţă. Literalmente, cădeau din copaci în faţa lui, cădeau din zbor”.
 
Ea a explicat că „doar doi sau trei erau morţi, restul se zbăteau pe pământ. Nu mai puteau zbura, sângerau... Ce am văzut a fost ca dintr-un film horror”.
 
De atunci, ei au găsit în total 60 de păsări dintre care 58 au murit.
 
O specie de corella este considerată parazit în Australia de Sud. Cea mică este listată ca specie neprotejată de guvernul statului, iar în luna martie, consiliul local a propus ca ele să fie sacrificate prin gazare.
 
Însă King a spus că păsările ucise făceau parte dintr-o altă specie - corella cu cioc lung - care este protejată.
 
Ea a mai afirmat că otrava folosită a dus la o „moarte oribilă, lentă”.
 
Dintre cele 60 de păsări găsite, doar trei făceau parte din specia neprotejată. „Nu asta era maniera de a rezolva. În plus, este ilegală”.
 
Veterinarii întocmesc în prezent un raport toxicologic.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: