Biden cere continuitate din partea Germaniei legat de Nord Stream 2,  în contextul în care Berlinul se pregăteşte să formeze un nou guvern

Biden cere continuitate din partea Germaniei legat de Nord Stream 2,  în contextul în care Berlinul se pregăteşte să formeze un nou guvern

FOTO: AFP

Preşedintele SUA, Joe Biden, a făcut apel la continuarea lucrărilor pentru un acord americano-german privind controversata Nord Stream 2, în contextul în care Berlinul se pregăteşte să formeze un nou guvern, informează dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biden a subliniat importanţa continuării lucrărilor pentru punerea în aplicare a acordului, a declarat Casa Albă sâmbătă, după discuţiile purtate de Biden cu cancelarul interimar Angela Merkel şi cu Olaf Scholz, ministrul de finanţe care probabil o va succeda. Conversaţia a avut loc cu ocazia summitului G20, la care Merkel şi Scholz participă împreună, într-o dovadă de continuitate.
 
Acordul SUA-Germania priveşte sprijinul pentru Ucraina şi securitatea energetică europeană, pentru a împiedica eventuale tentative ale Rusiei de a manipula fluxurile de gaze naturale în scopuri politice dăunătoare, a precizat Casa Albă.
 
Conform acordului, Rusia ar putea fi sancţionată în cazul în care conducta este folosită ca "armă" geopolitică. Nord Stream 2 porneşte de la Vyborg, în Rusia, prin Marea Baltică, şi ajunge la Lubmin, în apropiere de Greifswald, în landul Mecklenburg Vorpommern, în nord-estul Germaniei. Washingtonul a susţinut că Nord Stream 2 sporeşte dependenţa europeană faţă de Rusia.
 
Scholz, un social-democrat, se află în prezent în negocieri cu Verzii şi partidul pro-business FDP, pentru a forma un guvern de coaliţie, după alegerile de luna trecută. Formaţiunile au opinii diferite cu privire la conductă, Verzii fiind împotriva acesteia, în timp ce FDP este sceptic.
 
Pe lângă energie, Biden, Merkel şi Scholz au discutat şi despre eforturile de a oferi în continuare ajutor umanitar în Afganistan. Biden a mulţumit Germaniei pentru că a găzduit 35.000 de afgani care s-au relocat în SUA.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările