Atac al maimuţelor în Tanzania: un bebeluş de o lună a murit după ce a fost răpit de lângă mama sa în timp ce era alăptat

Atac al maimuţelor în Tanzania: un bebeluş de o lună a murit după ce a fost răpit de lângă mama sa în timp ce era alăptat

Babuinul măsliniu este una dintre speciile de maimuţe care trăiesc în Parcul Naţional Gombe Foto: Shutterstock

Un bebeluş de o lună a fost smuls de lângă mama sa, în timp ce era alăptat, de o maimuţă care le intrase în casă. Bebeluşul a murit, au informat autorităţile, menţionate de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâmplarea a avut loc în timp ce copilul de numai o lună era alăptat. În acel moment, mai multe maimuţe au intrat în casa familiei din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Naţional Gombe, situat în vestul Tanzaniei. 
 
Nu este cunoscută specia din care fac parte maimuţele care au atacat-o pe mamă. 
 
Conform comandantului regional din Kigoma, James Manyama, moartea bebeluşului s-a produs după ce sătenii au încercat să-l salveze utilizând forţa. Maimuţele au reacţionat agresiv. 
 
„Mama a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-şi recupereze copilul”, a afimrat Manyama pentru ziarul Citizen din Tanzania, potrivit BBC.
 
În urma încercării de a-l salva, bebeluşul a fost rănit în zona capului şi gâtului şi a murit în timp ce primea tratament. 
 
Poliţia i-a sfătuit pe localnici să fie atenţi pentru a preveni noi atacuri ale maimuţelor din parcul naţional. 
 
Comandantul regional Manyama a afirmat pentru BBC că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a mai auzit de un astfel de incident. 
 
Însă, au mai existat întâmplări în care animalele sălbatice, precum elefanţii, au invadat terenurile satelor din vecinătatea parcurilor naţionale, în urma cărora au fost înregistrate morţi în rândul populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările