16 oameni aflaţi la o nuntă au murit după ce au fost loviţi de fulgere, în Bangladesh

16 oameni aflaţi la o nuntă au murit după ce au fost loviţi de fulgere, în Bangladesh

Sute de persoane sunt ucise în fiecare an de fulgere în Bangladesh. FOTO Shutterstock

Autorităţile din Bangladesh au anunţat că 16 persoane au murit la o nuntă, după ce au fost loviţi de fulgere în momentul în care coborau de pe o ambarcaţiune, în oraşul Shibganj situat în apropiere de frontiera cu India.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit administratorului guvernamental al oraşului, Sakib Al-Rabby, 16 persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere la intervale de câteva secunde în districtul vestic Chapainawabganj. Mireasa nu făcea parte din grupul de nuntaşi, dar mirele a fost rănit, scrie Agerpres.

Furtuni violente aduse de muson au lovit recent Bangladeshul, iar ploile torenţiale care au afectat districtul Cox's Bazar, din sud-estul ţării, au dus la moartea a circa 20 de persoane, printre aceştia aflându-se şi şase refugiaţi rohingya.

Sute de persoane sunt ucise în fiecare an de fulgere în Bangladesh.

Un organism independent a estimat că anul acesta 349 de persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere.

Pentru a încerca să limiteze consecinţele schimbărilor climatice din cauza defrişărilor şi numărul de decese provocate de fulgere, autorităţile din Bangladesh au plantat sute de mii de palmieri.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările