Zeci de angajaţi ai unei secţii ATI dintr-un spital spaniol, infectaţi cu SARS-CoV-2 după o petrecere de 1 decembrie

Zeci de angajaţi ai unei secţii ATI dintr-un spital spaniol, infectaţi cu SARS-CoV-2 după o petrecere de 1 decembrie

Aproape 70 de medici şi infirmiere care lucrează în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar Regional din Malaga au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 în urma petrecerii care a avut loc pe 1 decembrie, a anunţat Guvernul regional din Andaluzia, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

La petrecerea la care au participat 173 de persoane au fost şi 68 de angajaţi ai spitalului. Înainte să intre la petrecere, participanţii au prezentat teste antigen cu rezultat negativ sau dovada vaccinării anti-COVID cu doza booster, precizează autorităţile spaniole, care investighează în continuare sursa infectărilor.

 O variantă luată în calcul este şi aceea ca medicii şi infirmierele să se fi contaminat în timpul unei mese festive organizate pentru angajaţii unităţii medicale din Malaga. În acest context, autorităţile din Andaluzia le-au recomandat cadrelor medicale din spitalele publice şi private să nu participe la petrecerile de Crăciun pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Cadrele medicale infectate au simptome uşoare.

Spania se numără printre statele europene unde au fost confirmate cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Nouă persoane au fost testate pozitiv cu noua variantă a coronavirusului, conform datelor anunţate de Ministerul Sănătăţii de la Madrid, primul caz fiind depistat pe 2 decembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările