VIDEO Trupurile neînsufleţite ale ucrainenilor care au murit în Iran au fost repatriate

VIDEO Trupurile
neînsufleţite ale ucrainenilor care au murit în Iran au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite a 11 ucraineni ucişi la scurt după decolarea de la Teheran către Kiev au fost repatriaţi duminică Captură YouTube

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 ucraineni care au murit după ce un avion a fost doborât de forţele iraniene, în această lună, au fost repatriate duminică. La aeroportul din Kiev a avut loc o ceremonie solemnă, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub privirile preşedintelui Volodimir Zelenski, sicriele pe care se afla drapelul Ucrainei au fost purtate, rând pe rând, de la avionul militar ucrainean până la dricuri.

Soldaţi au purtat steagurile reprezentând naţionalităţilor celor care au murit.

Boeingul 737-800 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) a fost doborât, la 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, cu două rachete lansate de către forţele iraniene,. După mai multe zile de dezminţiri oficiale ale tezei potrivit căreia a fost trasă o rachetă asupra zborului PS752, forţele iraniene şi-au recunoscut sâmbătă vina, evocând o ”eroare umană”.

Între cele 176 de victime ale catastrofei se află 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni şi 10 suedezi. Ceilalţi pasageri erau din Regatul Unit şi Afganistan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: