Studiu al cercetătorilor din Serbia. Primul deces de COVID-19 în Europa, un pacient internat pe 5 februarie

Studiu al cercetătorilor din Serbia. Primul deces de COVID-19 în Europa, un pacient internat pe 5 februarie

FOTO Shutterstock

O echipă de cercetători sârbi a identificat un caz de moarte din cauza COVID-19 la un pacient cu pneumonie decedat la începutul lunii februarie, anul trecut. Asta în condiţiile în care primul pacient european decedat de COVID a fost raportat în Franţa pe 15 februarie, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un muncitor în construcţii în vârstă de 56 de ani din Belgrad, care nu călătorise în străinătate, a fost spitalizat pe 5 februarie 2020 cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. A murit câteva ore mai târziu iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a fost provocată de pneumonie.
 
Abia câteva luni mai târziu cercetătorii de la Institutul de Medicină Criminalistică de la Universitatea din Belgrad au descoperit că acest bărbat a decedat din cauza infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.
 
Milenko Bogdanovic, un medic în anatomie patologică, a citat un studiu realizat de 12 experţi şi publicat săptămâna trecută în revista Frontiere în Medicină care expunea ipoteza că boala a apărut în Europa mai devreme decât s-a crezut.
 
„COVID-19 a fost probabil cauza multor îmbolnăviri de pneumonie de origine necunoscută înregistrate în lunile ianuarie şi februarie 2020”, au scris cercetătorii care au efectuat acest studiu.
 
Primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Europa a fost raportat de Franţa pe 24 ianuarie. Tot Franţa a confirmat şi primul deces din cauza COVID-19 al unui pacient, pe 15 februarie 2020.
 
Bogdanovic a explicat că cercetătorii au prelevat o mostră îngheţată din corpul vitros al pacientului (lichidul care înconjoară globul ocular) pentru a proba prezenţa coronavirusului.
 
„Pentru moment, este primul caz de deces din cauza COVID-19 din Europa dovedit post-mortem”, a spus acesta.
 
Primul caz confirmat oficial de îmbolnăvire în Serbia a fost pe 6 martie 2020. 4.351 de sârbi au murit de COVID-19. Serbia are o populaţie de circa 7 milioane de oameni.
 
Peste 111 de milioane de cazuri de COVID-19 au fost raportate la nivel global, în timp ce peste 2,500,000 de oameni au murit din cauza infecţiei. De la primele cazuri identificate în China în decembrie 2019, virusul s-a răspândit în peste 210 ţări şi teritorii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările