Salt alarmant al numărului de cazuri COVID-19 în Olanda. Parlamentul se întoarce din vacanţă, iar guvernul anunţă noi restricţii

Salt alarmant al numărului de cazuri COVID-19 în Olanda. Parlamentul se întoarce din vacanţă, iar guvernul anunţă noi restricţii

Premierul olandez Mark Rutte / FOTO EPA-EFE

Olanda a înregistrat 10.345 de cazuri noi de COVID în decursul ultimelor 24 de ore, ceea ce reprezintă o creştere de 10 ori faţă de situaţia de sâmbăta trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima consecinţă a creşterii alarmante a numărului de cazuri este întoarcerea parlamentului olandez la lucru, după ce de-abia îşi începuse vacanţă. Acesta va fi convocat miercuri într-o sesiune extraordinară.

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, a prezentat sâmbătă situaţia cazurilor raportate în ultimele 24 de ore: 10.345 de noi infectări, în timp ce în ziua precedentă erau puţin sub 7.000, iar sâmbăta trecută numai 1.100 de cazuri de COVID.

În aceste condiţii, există riscul ca alte state să impună restricţii de călătorie pentru persoanele venite din Olanda.

Acuzat de neglijenţă prin decizia de a elimina la 26 iunie aproape toate restricţiile, guvernul luiMark Rutte a revenit vineri parţial asupra acestei decizii şi a anunţat închiderea cluburilor şi discotecilor, iar restaurantele vor fi deschise numai până la ora 24:00. Festivalurile şi alte evenimente cu participare numeroasă sunt, de asemenea, din nou interzise, scrie Agerpres.

Preocupante sunt în special focarele pornite din discoteci şi creşterea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului, factori care au contribuit la creşterea infectărilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările