Rezultate europarlamentare. Tsipras suferă o înfrângere usturătoare cu câteva luni înainte de alegerile legislative, în timp ce coaliţia lui Merkel este în picaj

Rezultate europarlamentare. Tsipras suferă o înfrângere usturătoare cu câteva luni înainte de alegerile legislative, în timp ce coaliţia lui Merkel este în picaj

Alexis Tsipras (în imagine) a pierdut în scrutinul europarlamentar în faţa conservatorilor FOTO EPA-EFE

Conservatorii din partidul Noua Democraţie au câştigat alegerile europarlamentare desfăşurate duminică în Grecia, provocând o înfrângere grea premierului de stânga în exerciţiu Alexis Tsipras, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, transmite Reuters. În Germania, coaliţia CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel este în picaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un sondaj efectuat la ieşirea de urne de către cinci posturi private de televiziune din Grecia dă învingător partidul Noua Democraţie cu 32-36% din voturi, în faţa Syriza, creditat cu 25-29% din voturi.

Syriza, un partid de stânga, a preluat puterea în 2015 pe fondul unei crize economice grave.

Această înfrângere survine pentru premierul Tsipras cu câteva luni înainte de alegerile legislative.

În Germania, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Social-Democrată (CSU), s-au clasat pe primul loc la alegerile de duminică, dar cu 7,4% mai puţin decât la alegerile europene precedente, desfăşurate în 2014.

CDU/CSU a obţinut 28% din voturi, în timp ce social-democraţii (SPD), partenerii de coaliţie ai CDU/CSU, s-au clasat pe locul al treilea, cu 15,5%, fiind surclasaţi de Verzi, care au primit 22% din voturi. Formaţiunea politică de extrema dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD) s-a poziţionat pe locul patru, cu 10,5% din voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările