Rezultate europarlamentare. Tsipras suferă o înfrângere usturătoare cu câteva luni înainte de alegerile legislative, în timp ce coaliţia lui Merkel este în picaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conservatorii din partidul Noua Democraţie au câştigat alegerile europarlamentare desfăşurate duminică în Grecia, provocând o înfrângere grea premierului de stânga în exerciţiu Alexis Tsipras, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, transmite Reuters. În Germania, coaliţia CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel este în picaj.

Un sondaj efectuat la ieşirea de urne de către cinci posturi private de televiziune din Grecia dă învingător partidul Noua Democraţie cu 32-36% din voturi, în faţa Syriza, creditat cu 25-29% din voturi.

Syriza, un partid de stânga, a preluat puterea în 2015 pe fondul unei crize economice grave.

Această înfrângere survine pentru premierul Tsipras cu câteva luni înainte de alegerile legislative.

În Germania, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Social-Democrată (CSU), s-au clasat pe primul loc la alegerile de duminică, dar cu 7,4% mai puţin decât la alegerile europene precedente, desfăşurate în 2014.

CDU/CSU a obţinut 28% din voturi, în timp ce social-democraţii (SPD), partenerii de coaliţie ai CDU/CSU, s-au clasat pe locul al treilea, cu 15,5%, fiind surclasaţi de Verzi, care au primit 22% din voturi. Formaţiunea politică de extrema dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD) s-a poziţionat pe locul patru, cu 10,5% din voturi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite