Record de cazuri noi de COVID-19 în Cehia şi Bulgaria

Record de cazuri noi de COVID-19 în Cehia şi Bulgaria

FOTO Shutterstock

Republica Cehă a raportat miercuri 28.469 de cazuri noi de coronavirus, iar Bulgaria a raportat 11.181 de infecţii. Potrivit datelor oficiale din ambele ţări, aceste cifre reprezintă cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, în martie 2020, notează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Cehia, numărul raportat pentru ziua de marţi este mai mult decât dublu faţă de cele 12.371 de cazuri raportate pentru aceeaşi zi a săptămânii trecute, potrivit hotnews.ro. 

În Bulgaria, au fost raportate şi 91 de decese în doar 24 de ore. Astfel, la sud de Dunăre, unde mai puţin de 30% din populaţia de 7 milioane de locuitori a fost vaccinată, bilanţul total al infecţiilor a trecut 840.000, fiind raportate 32.332 de decese de la începutul pandemiei şi până acum.

Cetăţenii bulgari sunt încurajaţi  de guvern să se vaccineze împotriva Covid-19, pentru a evita presiunile asupra spitalelor care ar putea forţa restricţii mai dure.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările