Rechin albastru, gătit şi servit mulţimii la un festival al fructelor de mare

Rechin albastru, gătit şi servit mulţimii la un festival al fructelor de mare

FOTO SHUTTERSTOCK

O demonstraţie de gătit la un festival al fructelor de mare, care a avut loc weekendul trecut într-un oraş portuar din Marea Britanie, a stârnit revoltă pe reţelele sociale: un rechin albastru, specie ameninţată, a fost prezentat mulţimii, după care a fost tăiat, gătit şi servit publicului. Imagini cu rechinul mort  au apărut pe pagina turistică a oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile surprinse la evenimentul care a avut loc la Plymouth, în sud-estul Angliei, arată cum animalul este ridicat deasupra mulţimii prezente înainte de a fi gătit demonstrativ pe scenă.
 
Mai mult, fotografii cu animalul mort au fost postate pe reţelele sociale ale paginii de promovare a oraşului Plymouth. Ulterior acestea au fost şterse, purtătorii de cuvânt ai site-ului „Vizitează Plymouth” precizând că responsabilii pentru publicarea imaginilor sunt o terţă parte, un partener organizator care a primit temporar acces pentru a relata evenimentul.
 
Rechinii albaştri se află pe lista roşie a speciilor ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii. Creaturile populează apele adânci şi migrează pe distanţe mari în apele oceanice.
 
Un purtător de cuvânt al primăriei oraşului englez a declarat că rechinul a fost prins accidental într-o plasă şi apoi prezentat la sesiunea „Captura Zilei” pe scena principală.
 
 
Molly Cato, europarlamentar pentru sud-vestul Angliei, a spus că  chiar şi o „captură accidentală nu poate scuza un asemenea comportament revoltător”: „Etalarea unui rechin dintr-o specie ameninţată prin Plymouth înainte de-l tăia în bucăţi pentru o demonstraţie de gătit este un lucru inacceptabil”.
 
„Plymouth a devenit subiect de ştiri azi din motive greşite, a declarat fundaţia Shark Trust pentru CNN.
 
 „Vânzarea unui rechin albastru la festivalul fructelor de mare de weekendul trecut a stârnit revolta oamenilor care au toate motivele să fie furioşi din cauza modului în care a fost afişat animalul ca obiect de paradă la festival.
 
Priveliştea unui rechin mort este greu de suportat, însă realitatea crudă este că mulţi alţii sunt prinşi zilnic în plasele pescarilor şi fenomenul e scăpat de sub control”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: