Prima ţară care introduce carantina obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei

Prima ţară care introduce carantina obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei

Variola maimuţei / Foto Arhivă

Autorităţile din Belgia au decis vineri, 20 mai, ca persoanele diagnosticate cu variola maimuţei să stea timp de 21 de zile în carantină obligatorie. Este prima ţară care impune o astfel de măsură, după ce a raportat patru cazuri cu boala în ultima săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorităţilor sanitare belgiene, cei care au luat contact cu pacienţii infectaţi cu variola maimuţei nu trebuie să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilenţi, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile, scrie Politico.
 
Variola maimuţei se manifestă în general în Africa Centrală şi de Vest, înregistrându-se doar ocazional cazuri în afara continentului la persoane care călătoresc în acele zone. Însă, în ultima săptămână virusul a fost raportat în 14 ţări, iar până sâmbătă, au fost confirmate 92 de cazuri.
 
Variola maimuţei este o boală mai puţin mortală decât variola, cu o rată a mortalităţii sub 4%, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii dincolo de Africa.
 
Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, informaţii despre variola maimuţei, după recomandările OMS. Instituţia a alcătuit o listă de întrebări şi răspunsuri pentru a oferi cât mai multe detalii despre ce este această boală, cum se răspândeşte, care sunt simptomele şi care este conduita de urmat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările